Řidič zpanikařil kvůli policejním majákům, při honičce těsně minul kočárek

  • 54
Policejní majáky ve zpětných zrcátkách si špatně vysvětlil mladý řidič v Liberci. Protože za volantem silného vozu neměl co dělat, zpanikařil a začal hlídce ujíždět. Policisté by si přitom jeho mercedesu vůbec nevšímali, protože pospíchali k jinému případu. Takto se však za mladíkem pustili.

K policejní honičce došlo už v pátek 13. listopadu. Policisté nyní zveřejnili video z palubní kamery služebního vozu, neboť hledají svědky a další ohrožené řidiče či chodce.

Policejní hlídka vyjížděla krátce po 16. hodině k nahlášené dopravní nehodě. Přestože měl policejní vůz zapnuté majáky se zvukovou sirénou, řidič mercedesu mu při výjezdu z kruhového objezdu na silnici I/14 do ulice Kunratická neumožnil předjet.

„Řidič navíc náhle sešlápl plynový pedál a snažil se policejnímu vozu ujet,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Policisté předali informace o dopravní nehodě svým kolegům a zaměřili se na ujíždějící mercedes.

„Nejen že řidič silného vozu nerespektoval pokyny policistů k zastavení, dopravní značení nebo rychlostní limity, ohrozil také několik projíždějících řidičů a chodce,“ zmínil Robovský.

Muže neplánovaně zablokovala sanitka

Z videa je patrné, že vůz jen těsně minul pár s kočárkem, projel několik zákazů vjezdu, vjížděl do protisměru a přejel ostrůvek na silnici.

Mužova zběsilá jízda skončila až po téměř pěti kilometrech, kdy vjel do úzké ulice Na Zvonku, kde proti němu náhle vyjela sanitka.

„Policisté zjistili, že jednadvacetiletý muž řídil vozidlo i přesto, že měl vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Nyní mu tak hrozí za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání trest odnětí svobody až na dvě léta,“ přiblížil mluvčí.

Policisté žádají nejen řidiče ohrožených vozidel, ale také chodce, které mohl muž ohrozit, aby se jim ozvali prostřednictvím bezplatné linky 158 nebo přímo na služebnu Obvodního oddělení Liberec – Vratislavice.

„Veškeré takto získané informace mohou výraznou měrou dopomoci k objasnění prověřovaného trestného činu,“ dodal mluvčí.