Diskuze

Polsko má platit denně půl milionu eur za to, že nezastavilo těžbu v dole Turów

Polsko má podle soudu EU platit denní pokutu půl milionu eur za to, že nezastavilo těžbu v dole Turów. Sankci má platit do doby, než uposlechne jarního příkazu soudu a práce v dole ukončí. Polská vláda uvedla, že těžba bude pokračovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1/2 milionu eur denně má zaplatit Polsko a to evropské komisi, tudíž EU, rozumím tomu dobře?

0 0
možnosti

Je zajímavé, jak někteří diskutující nevynechají ani tuto příležitost, jak si plivnout na EU.

Naprosto je ale nezajímá, že Polsko ukázalo teprve po zákroku EU vůbec ochotu, s malým Českem o tomto problému, který se týká tisíce Čechů, jednat.

1 1
možnosti

Pri eskalaci cen energii tento clanek dostava uplne jiny pohled. Doufam, ze se s Polskem (a Polsko s nami) dokazeme dohodnout. Ted je na to ten pravy cas.

1 0
možnosti

M35a89r23t48i21n 80Z84a63k

8. 10. 2021 17:18

"Podle organizace Greenpeace, která se ve sporu rovněž angažuje, jsou sankce stanovené soudem příliš nízké."

Já je naopak považuji za nepřiměřeně vysoké a proti dobrým mravům. Nakonec dostane podobně nesmyslnou pokutu každý stát, který nebude „Maul halten und weiter dienen“, tedy i my.

1 2
možnosti

Dul zavren nebude, ale najde se kompromisni reseni, kdy polska strana vybuduje dalsi bariery s neco Cesku zaplati. Coz bude pro obe strany lepsi, nez miliony v EU "kase".

2 2
možnosti

Největší paradox je, že pokuta nenaplní kapsy v České republice, ale peníze vezme pod ,,svou ochranu" EU! Ta si hraje na četníka světa a přitom její vážnost a autorita je na nule! Nota bene, kam povede neustálé bonzování do Bruselu? Co jim je vůbec do toho? Tento spor výsostně náleží pouze nám a Polákům! Jak dlouho ještě setrváme v tom Evropském spolku zkorumpovaných zločinců? Chce se z toho zvracet!

2 2
možnosti

ale asi by bylo férové říci, co udělá Polsko pro to, aby důl zavřela co nejdříve a to se neděje. Tady se vypisují bianko šeky za nějaké " výpalné"

0 0
možnosti

Hrajeme si v rámci EU na V4 a při nějakém vzájemném sporu hned běžíme naprášit Poláky do Brusele;-D

Ta soudkyně je také dobrá, nevím jak dlouho se spor řeší, ale z fleku odstavit důl, elektrárnu a navazující věci prostě nelze, to je z kategorie sci-fi. Měla by mít také nějaké ekonomické vzdělání.

Když už tak by to muselo jít do útlumu.

Jinak Poláci tam stavěli nějakou stěnu co měla té ztrátě vody zabránit, případně mohli udělat měření a při ztrátě vody to kompenzovat výstavbou vodovodu.

Jestli budou po tomhle v něčem pokračovat je otázka.

Tyhle super vztahy se sousedy už se nám před druhou světovou těžce nevyplatily.

1 4
možnosti

kdyby nebylo brusele, tak by se to soudilo v Haagu.

1 0
možnosti

Případ vypadá jako spor mezi Polskem a Českem,ale divím se,že EU nezahájila řízení sama protože se chovají jakoby odchod od uhlíku se jich netýkal.Naše elektrárny jsou dušeny limity škodlivých látek emisníma povolenkama a co Poláci?Ticho po pěšině nic se neděje-pro ně neplatí nic.

Ve sporu bych pokračoval kvůli 300m jámě,kterou tam vykutali-to se jen tak nevidí

1 1
možnosti

Čte se to : Turův. Je hloupé to vyslovovat Turóv.

0 0
možnosti