Řidič projel živým plotem a spadl do řeky Kamenice.

Řidič projel živým plotem a spadl do řeky Kamenice. | foto: Policie ČR

V Tanvaldu vytáhli z řeky vůz s mrtvým mužem, nehody si patrně nikdo nevšiml

  • 14
Auto s mrtvým devadesátiletým mužem vytáhli ve středu z řeky Kamenice v Tanvaldu na Jablonecku. Vůz podle všeho projel živým plotem, spadl do vody z několikametrové výšky a převrátil se na střechu. Zatím není jasné, jak dlouho auto v řece leželo. Policie proto shání svědky.

Policisté se o autě v řece dozvěděli ve středu odpoledne od tanvaldských asistentů prevence kriminality, kteří zde měli obchůzku.

„Pět minut před šestnáctou hodinou jsme přijali oznámení, že v řece Kamenici se nachází vozidlo. V něm byl muž ročník 1932, u kterého lékař konstatoval smrt,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Příčinu smrti odhalí nařízená pitva.

Auto s řidičem se nacházelo v korytě řeky za parkovištěm supermarketu Billa, vůz byl převrácený na střechu. Auto před několikametrovým pádem projelo živým plotem, který se za ním zavřel. Kolemjdoucí nebo další řidiči si tak zřejmě vůbec nevšimli, že se zde stala nehoda.

O vyproštění auta z koryta řeky se postarali krajští a drážní hasiči. „Na vytažení vozu jsme museli použít jeřáb,“ uvedl zastupující mluvčí hasičů Jakub Sucharda. Vozidlo kriminalisté zajistili pro znalecké zkoumání a případné vyloučení technické závady.

Policie hledá svědky

Podle policie není jasné, jak dlouho převrácené auto v řece leželo. „V tuto chvíli nevíme, kdy se nehoda stala,“ zmínila policejní mluvčí.

Policisté nyní shání případné svědky havárie, kteří mají jakékoliv informace k průběhu nehody a času, kdy k ní mohlo dojít, aby se přihlásili na kterékoliv služebně nebo telefonicky na lince 158.

Na sociálních sítích kolovaly zprávy, že muž seděl na místě spolujezdce a řidič z místa utekl. To však policie vyvrátila.

„Muž seděl na místě řidiče a byl připoután pásem. Prověřovali jsme možnost, že by vedle něj seděla další osoba, ale sedadlo spolujezdce nevykazovalo známky použití,“ vysvětlila Sochová. Policie si autorku dezinformací šířených na internetu předvolá k výslechu.

Auto sjelo do řeky za supermarketem.

Auto sjelo do řeky za supermarketem.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz