Diskuze

Někteří senioři nestojí o pomoc s nákupy, mnohdy obchody obcházejí sami

„Ne, děkujeme. Zvládneme to sami, jsme soběstační.“ To je nejčastější odpověď, kterou teď slýchávají dobrovolníci, kteří v obchodech v Libereckém kraji nabízejí seniorům, že jim obstarají nákupy. I čilý ruch v prodejnách mezi 8. a 10. hodinou ráno dokládá, že těch, kteří se rozhodli pomoc využít, není mnoho.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Tak, ono je to těžký. Každý důchodce si kupuje a preferuje jiný druh zboží - ať už pečivo, jogurty, uzeniny, sýry... a raději si sám vybere. Protože popsat třeba jogurt, že má na víčku obrázek kolečko a uprostřed jahůdku, ani nezná značku, kupuje podle vzhledu...to mu žádná služba není schopna zajistit.

2 0
možnosti
PH

Já se jim nedivím, nemohou být pořád zavření doma, strašně by zchátrali psychicky i fyzicky.

3 0
možnosti
PD

Zavřené doma je nikdo nedrží. Ale nemusejí vymetat několik obchoďáků denně, protože jinde mají máslo o korunu levnější. Na procházku mohou jít kamkoliv jinam.

Chápu, že na tom mnohdy nejsou finančně moc dobře, ale nejsou na tom ani zas tak mizerně, aby je zruinoval o pět korun dražší nákup.

0 0
možnosti
DN

Některým důchodcům toto prostě není možné vysvětlit, že by nemuseli vymetat každý den obchody... i když mají někteří z nich velkou zahradu, tak se prostě rádi shlukují společně, někde v obchodech, na ulici.. jakoby žádný koronavirus nehrozil..

3 0
možnosti
IN

Není senior jako senior. Mojí tchýni v rodině říkáme Elina Makropulos. Má 82 roků, sama pečuje o zahradu 2000 m2, vaří, peče, smaží, šije, chodí na jógu a kalanetiku, jezdí “ na sud” - pijatyka s o generaci mladšími známými- frčí na počítači, dělá podklady pro stavební řízení a dodnes skvěle vyřizuje na úřadech stavební povolení ( bývala stavařka).

5 0
možnosti
ŠM

tak to vám přeju,aby byla takto vitální ještě dlouho...R^

2 0
možnosti
AF

A49l55e87š 29F83l65a84s85a16r

16. 4. 2020 11:51

Mně přijde,že drtivá většina důchodců obchází celý den obchody.

6 0
možnosti
Foto

P90e18t30r 25V79a95ř73á39k

16. 4. 2020 11:48

Důchodce nelze na měsíce zavřít do domácí vězení... Musí se hýbat a být psychicky v pohodě, nedostatek pohybu je pro ně většinou rozsudek smrti.

5 0
možnosti
ŠM

ale denně courat po krámech taky není to pravý-ořechový....

3 0
možnosti