Diskuze

VIDEO: Ruiny sovětského sídliště v Ploužnici připomínají město duchů

Šest paneláků po odchodu sovětských vojáků před třiceti lety osiřelo a od té doby chátrají. Zařízení opuštěných bytů je dávno pryč, kovové vybavení domů a okna také. Zbývají jen skelety bytelně postavených budov. Že tu byl kdysi život, připomínají jen zbytky plakátů nebo tapet na stěnách.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J39i13ř34í 33R87y42s

11. 7. 2021 14:12

To je naše vizitka, ne Rusů.

0 0
možnosti

Rusové odešli před třiceti léty. Tak jsme to chtěli. Nevím ale, proč jsme sídlište za tu dobu nezrekonstruovali k našim potřebám. Asi jsme to nepotřebovali. Ale psát článek tak, aby vyzněl, že za tento stav mohou Rusové, mě přijde ubohé.

8 2
možnosti

Ty paneláky jsou v lesích "mimo civilizaci". Jak třeba s dětmi do školy?

Postavené Sověty, tedy kdyby to bylo postavené Čechy, možná by to šlo zrekonstruovat, ale toto nejde.

Třeba by se musely dělat nové stropy a to jedině tak, že by se panelák musel rozebrat. Podlahy bytů na patře prý byly výškově různé, opravit neřešitelné. Žádný stavební úřad by neschválil tu rekonstrukci, jedině zbourání. Pokud by to někdo něco opravil svépomocí, tak by mu to pro bydlení stavební úřad nezkolaudoval.

Tedy za nekvalitní stavbu může opravdu sovětský člověk.

0 1
možnosti

Investoři čekají ;-) . Tudíž není problém nechat kapitál ladem .

0 0
možnosti

Hlavně to vybrakovali rusáci...

4 14
možnosti

Ideální místo pro založení pracovního tábora.

4 0
možnosti

s tím mají komouši také velké zkušenosti

3 1
možnosti

Jo to je tak když někomu kdo by to i chtěl koupit se hází klacky pod nohy nesmyslnými podmínkami a pak to takhle zchátrá. U nás byl taky jeden takový podobný objekt a ani ne po ruských vojácích a když to obec chtěla koupit tak to stát předražil a ještě si kladl podmínky co s tím dál až to dopadlo tak, že totálně zdevastované to před pár lety koupil soukromník a na tom skeletu začal odznova stavět.

0 0
možnosti

J77i90r56i 27H40r64u11b37y

4. 7. 2021 17:48

Ty bys jim prodal celou zem, to javim.

1 2
možnosti

myslím že váš nářek je zbytečný, pochybuji že domy odpovídaly našim stavebním předpisům, a nedivil bych se kdyby byly postaveny bez stavebního povolení ,

6 1
možnosti

To by byl sqot. Můžete je posbírat všude po republice, kde plundrují domy majitelů, kteří o to nestojí a nakýblovat je sem.

16 1
možnosti