V Semilech se střetl osobní vůz se sanitou.

V Semilech se střetl osobní vůz se sanitou. | foto: Lena Mlejnková

Řidič přehlédl houkající sanitu, po srážce pro něj letěl vrtulník

  • 22
Houkající sanitu se záchranáři, kteří spěchali k pacientovi, přehlédl odbočující řidič auta v Semilech. Po střetu obou vozů skončilo osobní auto v náhonu. Jeho řidič utrpěl středně těžké zranění, záchranáři měli pohmožděné hrudníky.

Řidič Fordu Fusion se se sanitou střetl v pátek v sedm hodin večer v ulici 3. května.

„Došlo k tomu při jízdě k zásahu. Při předjíždění vozidla, kdy naše auto blikalo a houkalo, si ho předjížděný řidič nevšiml a začal odbočovat doleva,“ uvedl zastupující mluvčí záchranářů Petr Matějíčka.

Oba vozy se následně střetly. „Sanita osobní vůz odhodila do náhonu. Řidiče bylo následně třeba vyprostit, ale byl celou dobu při vědomí. Naše posádka skončila se sanitou v roští, kde narazila do svahu a bouchly jí airbagy,“ přiblížil Matějíčka.

Řidič osobního auta utrpěl středně těžké poranění, se kterým ho vrtulník transportoval do liberecké nemocnice. „Naši dva lidé - řidič se záchranářkou - jeli do jilemnické nemocnice, protože měli od airbagů zhmožděné hrudníky,“ zmínil zastupující mluvčí.

Za pacientem, ke kterému záchranáři původně mířili, ihned vyjela další posádka. „Ten člověk byl bez jakýchkoliv následků,“ dodal Matějíčka. Nehodou se nyní zabývají policisté.

Osobní auto se se sanitou střetlo v ulici 3. května.

Osobní auto se se sanitou střetlo v ulici 3. května.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz