Skupinka mladých pasažérů narazila do pilíře mostu.

Skupinka mladých pasažérů narazila do pilíře mostu. | foto: Policie ČR

Pětice mladých pasažérů narazila do mostu, řidič před jízdou pil alkohol

  • 9
Pět mladých pasažérů v noci na úterý narazilo do pilíře mostu u Nového Boru. Tři utrpěli vážné poranění hlavy, jeden z nich bojuje o život. Řidič auta před jízdou pil alkohol.

Posádka původně směřovala po silnici I/9 od Cvikova ve směru na Českou Lípu. Jednadvacetiletý řidič však hodinu po půlnoci nezvládl řízení.

„Na sjezdu na Nový Bor v prudké levotočivé zatáčce vyjel ze silnice a naboural do konstrukce mostu,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

V autě s ním cestovali tři mladí muži ve věku od 19 do 25 let a devatenáctiletá dívka.

„Podle našeho předběžného šetření stála za havárií nepřiměřená rychlost v prudké zatáčce,“ upřesnila Baláková.

Záchranná služba transportovala na traumacentrum liberecké nemocnice 22letého spolujezdce z přední sedačky a také 19letou spolujezdkyni a 25letého spolujezdce ze zadních sedaček.

Mladík bojuje o život

„Všichni tři utrpěli zranění hlavy s různou závažností, přičemž 22letého muže jeho stav bezprostředně ohrožuje na životě,“ přiblížila mluvčí.

Řidič po havárii nadýchal 0,72 promile alkoholu. „Při nehodě dopadl po zdravotní stránce o poznání lépe, stejně jako jeho 19letý kamarád na zadní sedačce,“ podotkla Baláková.

Oba mladé muže zdravotníci převezli k ošetření do českolipské nemocnice. „Okolnosti havárie nyní dokumentuje služba kriminální policie a vyšetřování,“ dodala mluvčí.

Auto zůstalo zaklíněné pod mostem u Nového Boru.

Auto zůstalo zaklíněné pod mostem u Nového Boru.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz