Srážka vlaku s osobním automobilem na železničním přejezdu ve Čtveříně nedaleko...

Srážka vlaku s osobním automobilem na železničním přejezdu ve Čtveříně nedaleko Turnova si vyžádala jeden lidský život. (5. listopadu 2018) | foto: HZS Libereckého kraje

U Turnova srazil vlak na přejezdu automobil, řidič vozu nepřežil

  • 2
Jeden lidský život si v pondělí odpoledne vyžádala srážka vlaku s osobním automobilem. Nehoda se stala na železničním přejezdu ve Čtveříně nedaleko Turnova. Zraněním podlehl řidič auta, kterého z pokroucené karoserie vyprošťovali hasiči.

Nehoda se stala krátce před třetí hodinou. Podle mluvčí libereckých hasičů Pavlíny Bílkové k události vyrazily tři jednotky hasičů - profesionální, dobrovolní a drážní.

Po příjezdu na místo nehody hasiči zjistili, že řidič osobního automobilu je zaklíněn uvnitř vozu a jeho zdravotní stav je velice vážný. S použitím techniky se podařilo muže dostat ven, poté si ho převzala do péče přivolaná záchranná služba.

„Bohužel životní funkce řidiče se již nepodařilo obnovit a ten na místě svým zraněním podlehl,“ uvedla Bílková. Ve vlakové soupravě nebyl nikdo zraněn.
 
Příčinu dopravní nehody začala vyšetřovat policie spolu s drážní inspekcí.  Trať byla dočasně uzavřena a vlaky nahradila autobusová doprava.

Čtveřín na Turnovsku

Čtveřín na Turnovsku

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz