Diskuze

Památkáři zuří, mezi libereckým muzeem a galerií vyrostly skákací hrady

Dva obří nafukovací hrady u libereckého muzea a galerie dráždí památkáře a milovníky umění. Atrakce v podobě pirátské lodě a animovaných Mimoňů tu provozovatel zdejšího baru vztyčil bez jakéhokoliv souhlasu, ačkoliv se nacházejí v památkové zóně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J41o58s54e80f 34J40ů80z65a

5. 6. 2020 8:47

V areálu (areálech) libereckého výstaviště bývalo ve většině minulých období leccos, myslím, že včetně občasného umístění lunaparkových atrakcí. Alespoň pokud vzpomínám na Liberecké výstavní trhy v 70. a 80. letech, myslím, že kromě expozic v pavilonech byly v exteriérech různé stánky a atrakce. Nebo se mýlím?

1 0
možnosti
MM

Já památkáře prostě míluju. Když se jednalo o sejmutí památkové ochrany z Kolosea, to byl boj na život a na smrt. A přitom to byla v podstatě vyrabovaná stodola co po opravě ještě komplet vyhořela. Ale bojovali za tenhle ex-stánek komunistů jako lvi. Naštěstí marně.

Teď někdo v zahradě utopené pod silnicí nafoukne hrad a už je z toho rachot. Že je to kýčovité až hanba, o tom žádná. Ovšem o narušení vizuálu Masaryčky nemůže být řeč, vždyť je to v ďolíku.

Nicméně čekal bych nějaké pěkné správní řízeníčko s hrozící mastnou pokutou. Pámátková zóna, jej památková zóna. Hlavně, že Synerovy paneláky o padesát metrů dál jsou v pohodě. :-P

0 0
možnosti
Foto

Já zase zuřím nad nebetyčnou hloupostí, kterou předvádí tvůrce novinových titulků.

0 0
možnosti
OR

A co zbourat galerii a muzeum.

1 2
možnosti
JK

J83a21n 62K81o69h86l

4. 6. 2020 13:35

Úroveň provedení tristní, ceník šílený, pro malé děti to není ani za mák. Ale je fakt, že ten pivní stan na náměstí je úplně stejně špatný. Jsou místa, kde by podobná atrakce dávala smysl - u lesního, v parku na budyšínské, ale tady příště raději něco menšího a hezčího prosím.

3 0
možnosti
EB

skutečně by se skákací hrad nevešel jinam, kde by nebyl tak na očích? zrovna tady je to jako pěst na oko... jedna z nejúhlednějších čtvrtí Liberce ;-(

3 0
možnosti
VJ

V95í41t 87J37ů79z26a

4. 6. 2020 12:17

Jestli navrhovali za památku tu Bránu snů, tak by mohli za památku navrhnout i tu pirátskou loď, zasloužila by si to bezpochyby více.

1 1
možnosti
DF

To naprosto souhlasím, chodil jsem okolo těch zrůdností roky, a říkal si, proč to haraburdí nikdo neuklidí. Moderní umění.. prý.

1 1
možnosti
PB

P34e66t17r 51B39e82r32a68n

4. 6. 2020 12:10

Toto mi osobně nevadí, ale pivní stan na náměstí před radnicí a hlavně dvě TOI TOI-ky vedle historické kašny, to mě opravdu dopaluje.

11 0
možnosti
TV

Skákací hrad je záležitost tak dočasná, jak dočasné a pomíjívé by mělo být rozhořčení angažovaných památkářů. A to ve městě, které spolu s Ústím či Mostem je synonymem pro systematické ničení a degradaci původní vyspělé sudetské architektury a urbanismu. Synonymem pro lití betonu a stavění obchodních center místní betonářskou mafií do nejnevhodnějších lokalit a nejnevhodnějším způsobem. Měli by se starat o podstatnější tj. především DESTRUKČNÍ a TRVALÉ změny ve tváři svého města.

12 1
možnosti