Zastřelené štěně | foto: archiv J. Báry

Osmiměsíční štěně zabila diabolka v plicích, střelce policie hledá

  • 14
Osmiměsíční štěně zastřelil u Chrastavy na Liberecku zatím neznámý pachatel. Zvíře zasáhla diabolka do plíce. Případ vyšetřují policisté.

Střelec pálil na štěně na začátku července v Dolním Vítkově u Chrastavy.

„Seděli jsme venku, grilovali jsme. U souseda jsme slyšeli vystřely a hned jsme tam běželi, protože u stolu bylo jen překousané vodítko. Nám už šel naproti náš pes, po pár metrech ulehl do trávy a začal kňučet. Na veterině se zjistilo, že má prostřelenou plíci, na což následující den zemřel,“ popsal iDNES.cz majitel psa Jan Bára.

Podle něj rentgen odhalil, že v zasažené plíci zůstala diabolka.

Střelbu na psa nyní vyšetřuje policie. „Přijali jsme trestní oznámení od muže z Dolního Vítkova, kterému v bezprostřední blízkosti jeho pozemku někdo 6. července postřelil osmiměsíční štěně křížence pražského krysaříka. Střelec ho zasáhl pravděpodobně ze vzduchové pistole do životně důležitých orgánů. Štěně i přes okamžitě poskytnutou veterinární péči hodinu po půlnoci na následky střelného zranění uhynulo,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Baláková. 

Policisté střelce podezírají z týrání zvířat. „Za to mu hrozí až tři roky vězení,“ přiblížila Baláková.

Podle Jana Báry na psa, kterému dal jméno Lebronek, vystřelil soused. „Už nám vyhrožoval, že ho zastřelí,“ upozornil majitel psa. Podle Balákové je však ještě brzy označit konkrétního pachatele. „Vzhledem k tomu, že se jedná o čerstvý případ, tak k němu nemůžeme poskytovat žádné bližší informace,“ dodala mluvčí.