Diskuze

Doksy brání sochu lva. Ať si Žatec udělá repliku, vzkazují

Město Žatec chtělo získat zpět sochu lva ze Starých Splavů. Právě v Žatci totiž kdysi lev stával. Jenže oblíbené plastiky u Máchova jezera se obec nechce vzdát.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P73a34v14e67l 46K94h75a66i16l

19. 2. 2020 15:26

Žatečtí ho po válce nechtěli, tím řekli vše. Žatec bylo město s velkou německou menšinou. Pomník vznikl veřejnou sbírkou, jména na pomníku asi nebyla převážně česká, myslím, že by do toho žatečtí moc "dloubat" neměli, jednou už se rozhodli. ;-)

4 0
možnosti

Uzasny pribeh! Rozhodne by ten lev nebyl, kdyby nekdo nezasahk, klobouk dolu! Nasilne vratit plastiku je nesmysl, osud ji nasmeroval sem, bylo by to nasilne. Zatec by si mel nechat udelat novou, treba i v jinem stylu, bylo by to oziveni. Joooo a ten kun na pulitrech neni vubec spatny!

5 0
možnosti
Foto

Zdá se to být žabomyší spor, ale jestli opravdu lev připomíná 400 padlých, tak to zase taková sranda není...

0 3
možnosti

to je jen hra na city, když dojodu argumenty vytahují se padlí a brnká se na soucitnou notu. 400 jmen bylo na památníku a na vrchu může být klidně jakákoliv jiná socha

7 0
možnosti

Z popsané historie mi tak nějak vyplývá, že je vlastně od Žatce vyloženě drzost, že chce zpátky něco, na co absolutně nemá nárok. Koupila jej ze sběrných surovin oprávněně soukromá osoba, která jej někde nainstalovala. Po zničení původní sochy to byly Doksy, kdo zaplatil opravu, tak o čem je vlastně řeč a o čem celý článek? O lidské hlouposti a snaze vydělat na druhém? Ze Žatce by se měli stydět, že s takovým požadavkem vůbec přišli veřejně.:-/Rv

18 4
možnosti

A to že mne ze Žatce či okolí omínusují, s tím se počítá, tak šup. :-P

1 1
možnosti