Diskuze

Ukradené Munchovy obrazy neměly pojistku

Mistrovská díla norského malíře Edvarda Muncha Křik a Madonna, která v neděli ukradli neznámí pachatelé z muzea v Oslu, nebyla pojištěna. Vzácná díla měla pojistku jen proti požáru a vodě, ne proti krádeži.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Destroyer7

23. 8. 2004 14:01
To je snad špatný žert!
Jestli je tohle pravda, pak nemám slov. Něco takového může udělat snad jen ten největší diletant. Osobně se divím, že někdo zapůjčil tyto obrazy instituci, která výstavu nepojistila.
0 0
možnosti

bosnia

23. 8. 2004 16:06
Re:
Kdybys dobře četl, pak bys věděl, že ta instituce se jmenuje Munchovo muzeum a že ty dva obrazy vlastní. To že je nepojistila byla jistě chyba, ale jestli takový obraz má cenu několik set miliónů, tak se nedivím, protože platit měsíčně několik miliónů pojišťovnám, které ani ten obraz neuchrání, je čirá pitomost. Já se spíš divím, že tam neměli nějaké bezpečnostní zařízení, ale na druhou stranu tohle je Norsko. Ne Česká republika, nebo kterýkoliv jiný stát. Jinak je pravda, že ty obrazy se neprodají, ale jestli si to někdo objednal, aby je měl doma, tak je doma už má. A takovýhle obraz se nevystavuje v obýváku
0 0
možnosti