Diskuze

Prodala vzácné obrazy, teď je chce vrátit

Co jméno, to pojem v českém umění: Filla, Zrzavý, Špála... Desítky vzácných obrazů má v depozitářích Regionální muzeum v Teplicích. Sbírky se nyní domáhá původní majitelka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

premex

30. 3. 2007 9:19
Obrazy patří překupníkovi

Správně by se měl odvolat překupník nebo jeho dědicové. Soud by měl zrušit rozhodnutí komunistického soudu, který kupce odsoudil za tehdy trestné, dnes normální podnikání, rehabilitovat ho, a restituovat mu obrazy zpět. Komunistický soud nespravedlivě zrušil z dněšního pohledu normální smlouvu. Motoinvest dělal v 90. letech něco podobného, půjčil si peníze od banky a pak za ně skoupil její akcie.

0 0
možnosti

rychloslimejs

29. 3. 2007 15:28
Pani

bude asi trosku vycurana. Kdyz uz, tak bych rekl, ze by ty obrazy mely patrit prekupnikovi. Byl to proste clovek snazici se podnikat uz v dobe rezimu. Pani prodavat nemusela, nikdo ji k tomu nenutil, jednou uz prodala a ze je blba a nezjistila si cenu, je jedine jeji problem. Zato ted se z ni stava hrdinka...

0 0
možnosti

celim

29. 3. 2007 17:02
Re: Pani

Svým způsobem máte pravdu, ale je tu jedo velké ale! Soud prodej prohlásil za neplatný. Takže teď by měla obrazy dostat zpět a vrátit překupníkovi těch 150000kč no a abych byl úplně spravedlivý, tak by to měl být ekvivalent tehdejších 150tisíc.:-)Ony totiž ty obrazy tenkrát také měly úplně jinou hodnotu než nyní.

0 0
možnosti