Diskuze

Chobotnice ožívá? Kaplicky předá projekt Národní knihovně, ale trvá na Letné

Ředitel Národní knihovny Martin Kocanda a ministr kultury Antonín Staněk podepsali s Eliškou Kaplicky Fuchsovou memorandum o převodu autorských práv k projektu budovy knihovny od Jana Kaplického. Vdova po architektovi je včetně dokumentace poskytne knihovně, tedy českému státu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

No jo ono to není pro Čechy typická hranatá nudná krabice, tak se to nelíbí ;-D

1 0
možnosti
MJ

Ať zkusí raději komiksy pro děti, tady se autor najde, ale architekturu, ať raději přenechá někomu jinému. To, že se najdou hlupci, kteří i v totálním kýči budou vidět umělecké dílo není nic neobvyklého, ale tady nejde o zahradní domeček pro malé děti.

2 1
možnosti
PN

Hnus! At si to Kaplicky vybuduje zmensene u sebe na zahrade a muze tam bydlet. A samozrejme za svoje.

1 2
možnosti
JF

J90i87ř54í 91F18o94g84e48l

25. 6. 2019 18:10

Proč se chtějí bavit o projektu, který vyhrál podvodem, protože nedostál zadání soutěže.

3 2
možnosti
MP

Nevyhrál podvodem, ale proto, že předložil odvážný a funkční projekt, se kterým zadání nepočítalo. Mezinárodní soutěž to umožňuje.

1 0
možnosti
MK

Jsem kovanej Pražák bydlící nyní na vísce, věřre mi, že zmíněnou obludnost, aby měla Eliška na nové kabelky většina obyvatel hl. města opravdu nechce.

Veškerá současná architekura je téměř stejná, dnešní nové domy nejdou zařadit, ty samé stojí v Litvě, Londýně, Paříži v Curychu.

Díky tomu, že v Praze zmíněná zhovadilost dosud chybí, je Praha jedno z nejnavštěvovanějších míst,. Pohled na Hradčany vám podlomí kolena, na chvíli ztatíte dech.

Plně zpátečnicky doufám, že TO stát nebude.......

Možná v Brně, to je hnusné dost :-)

6 3
možnosti
MP

Při pohledu na Hradčany to vůbec neuvidíte;-)

0 0
možnosti
RB

Tahle obluda dokreslí historický vzhled města přímo fantasticky. Pražákům se to jako líbí?

0 3
možnosti
JK

NE, je to příšernost.

7 1
možnosti
KK

A kde by se demonstrovalo?!?

0 0
možnosti
Foto

Na tramvajové smyčce a parkovišti autobusů, kde by ta knihovna měla stát, se obvykle moc nedomonstruje.

0 0
možnosti
MW

Nevím,nevím.Nejsem z Prahy,ikdyž ji každej rok moc ráda navštívím,ale představa,že naproti Sparty stojí takto neobvyklá stavba,mi příjde až děsivé.Když knihovna,když už na Letné,tak snad vzněšenějšího vzhledu,což tahle nějaká "chobotnice"podle mne fakt není.V Letňanech, někde poblíž paneláků snad spíše.

5 1
možnosti
RH

Právě takové stavby Praze chybí, vezměte si Tančící dům na nábřeží. Také předtím zaznívaly hlasy jako ten Váš a dnes ho tam chodí obdivovat turisté, jenže překonat naší " zaprděnost" je těžké.

3 5
možnosti
LA

Praha potřebuje takovouto stavbu jako koza drbání. Praha je živá učebnice architektury, která však bohužel končí Tančícím domem, protože od té doby v Praze nic většího zajímavého nevzešlo. Jakou houby po dešti tu rostou uniformní skleněné věžáky (proti kterým paradoxně nikdo neprotestuje), ale opravdu zajímavé a inovativní budovy, které by se staly turistickým lákadlem, absolutně chybí.

5 6
možnosti
MC

Nemáte blbě jméno? Nemá to být Kaplická nebo alespoň Kaplickyová, podle vzoru Lopezová?

4 1
možnosti