Diskuze

Mrakodrapy na Václaváku, galerie na vrcholku Letné. To byly Pražské vize

S knihami a výstavami, které představují, jaká Praha mohla být, se v poslední době roztrhl pytel. Nová kniha Pražské vize se soustředí na nerealizované stavby z období od sklonku devatenáctého století po konce první republiky. U některých i laik zajásá, že nikdy nevznikly, jiné by naopak Praze pomohly vymýtit nešvary budoucnosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Škoda, že tenkrát aspoň něco nepostavili.

Teď by nejspíš památkáři neprudili kvůli každé maličkosti a z Prahy by nebyl skanzen, kde se výškové budovy (myslím tím skutečně výškové, ne nějaké 80- 100m), nesmí stavět ani na Jižňáku, aby se nenarušilo panorama.

To by odpadlo.

4 1
možnosti
MR

On je v tom ale docela rozdil, alespon z tech fotografii, jedine hodne vrazedne mi prijde Albertov, to je nesmysl, ale Praha byla tehdy mensi a bylo to temer na okraji prahy, dnes je kompaktni mesto a centrum vnimano mnohem sirsi, nez tehdy... zbyle fotografie da se rici respektuji okolni hmotu a zastavbu - nepusobi nijak rusive, neobsahuji masivni prvky,... posledni fotografie predpokladam nuselske udoli?

0 0
možnosti
Foto

Mě docela mrzí, že česká města nerostou do nebes a 21. patro už je považováno za nemožné postavení. Na druhou stranu, když vidím developerské pokus-omyly, které doprovází pochybná kvalita a všudypřítomná korupce je lepší, když chátrá plochý kolos na periefiri, než mrakodrap v centru.

3 0
možnosti
MK

První fotka má popisek: "Z knihy Pražské vize (pohled na Letnou ze Štefánikova mostu)". Sice hezké, ale je to ČECHŮV most ;-D

2 0
možnosti
DV

Vize zřejmě tehdy tkvěla v přejmenování.

0 0
možnosti