Diskuze

Vizionář, jenž nesnesl kritiku, píše se o Kaplickém v nové monografii

Talent, vliv, pokrok, vize, kritika. Tato slova se linou celou monografií architekta Jana Kaplického Pro budoucnost a krásu, jež vyšla na konci roku. Jejím autorem je architekt Ivan Margolius, který od 60. let žije ve Velké Británii.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J23a10n 76P37u16l33e71c

7. 1. 2021 11:12

Škoda té knihovny, zvítězila malost.

2 7
možnosti
VP

malost v podobě toho,že projekt nendodržel ani základní požadavky?

3 0
možnosti
JN

J44a52n 49N65ě90m74e26c

7. 1. 2021 8:14

Podle mě si měl vybrat něco jiného než architekturu. Když uděláte kontroverzní obraz, plastiku, složíte kontroverzní píseň atd., tak je to v pohodě. Komu se to nelíbí, ať... se na to nekouká, neposlouchá to a tak. Když máte potřebu navrhnout knihovnu (mimo disneyland) jako chobotnici, tak to v pohodě není. V tom lepším případě vás bude půlka národa ctít a druhá půlka zatracovat. Netvrdím, že architekt musí být úplně při zdi a jen kopírovat to staré, ale určitý respekt k tomu mít musí. Pokud nemá, tak si blbě vybral obor. Bez ohledu na své jiné kvality.

6 3
možnosti
MK

A podle mého byste vy měl dělat něco jiného než psát do internetových diskuzí. Že stejného důvodu. Podobně zvrácená logika. Na architekturu se často taky nikdo nekouká; postavil tu snad tu knihovnu někdo? Nepostavil. Proč asi?

A jiné stavby ano. Protože ty byly i podle mého povedenější.

0 1
možnosti