Živý a nebezpečný Peter Tosh

Peter Tosh, legendární raggae zpěvák a člen rané sestavy skupiny Wailers Boba Marleyho, byl v roce 1987 zastřelen ve svém domě v Kingstonu. Nyní, po pětadvaceti letech vychází zdigitalizovaná nahrávka jeho koncertu v Bostonu z roku 1976, který se uskutečnil v rámci Toshova prvního amerického turné po vydání zásadního debutu Legalize It.

Peter Tosh, vlastním jménem Winston Hubert McIntosh, se narodil 9. října ve Westmorelandu na Jamajce. V roce 1962 se dal dohromady s Bobem Marleym a společně s Bunny Wailerem založil jeho doprovodnou kapelu The Wailers, kde hrál na kytaru a klávesy.

V roce 1973 se vydal Tosh na sólovou dráhu a o tři roky později vydal svůj slavný debut Legalize It. Titulní skladba, ve které zpěvák důrazně žádá legalizaci

PETER TOSH: Live and Dangerous
Live in Boston 1976

Instrumental Intro

Igziabeher (Let Jah Be Praised)

400 Years

No Sympathy

Burial

Mark Of The Beast

Babylon Queendom

Why Must I Cry

Whatcha Gonna Do

Steppin' Razor

Ketchy Shuby

marihuany, se stala jakýmsi programovým hitem a ani téměř po třiceti letech nezestárla a je stále hraná a aktuální.

Zpěvák svými postoji otevřeně bojoval proti státní zvůli a systému - Babylonu. Často se proto stával terčem policejního teroru - několikrát byl policií zmlácen, jedno střetnutí  málem nepřežil. 11. září 1987 byl ve svém domě v jamajském hlavním městě Kingstonu zastřelen zloději.

Živá nahrávka Live and Dangerous zachycuje zpěvákův koncert v Bostonu v roce 1976. Vystoupení Petra Toshe a jeho šestičlenné doprovodné kapely se uskutečnilo v rámci prvního amerického turné, které následovalo krátce po vydání již zmíněné desky Legalize It.

Peter Tosh - Live and Dangerous

Peter Tosh

Peter Tosh