Záběr z klipu Pilot

Záběr z klipu Pilot | foto: archiv kapely

VIDEO: Wohnout pořídili nový klip ke skladbě Pilot a chystají křest alba

  • 0
Skupina Wohnout letos slaví úctyhodné čtvrtstoletí existence a vydává nový videoklip z připravovaného alba. Vyjde na konci prázdnin a v září ho čeká velký pražský křest.

V pořadí už třetí videoklip na singl Pilot si tentokrát kapela vymyslela sama.

„Chtěli jsme udělat úplně obyčejný klip, jak kapela hraje ve zkušebně. Bez triků, bez vysokých rozpočtů a postprodukčních cavyků. Prostě skupina hraje ve zkušebně, tečka. Jediné, co je na něm vybočující, je to, že se střídáme za nástroji,“ říká autor nápadu, kytarista Honza Homola.

Videoklip točili ve své pražské zkušebně v domovském Retru. Kameru měl v ruce Michal Skořepa, který s Wohnout poslední dobou točí téměř všechny videoklipy a ujal se i produkce nové desky, která vyjde letos v srpnu. Ta se bude jmenovat dost netradičně, jak už je u kapely zvykem. Ponese název HUH!. „Vzniklo to tak nějak spontánně, když jsme se smáli výkřiku vprostřed vznikající písničky,“ vysvětluje kapela.

Deska čítá čtrnáct písní a Wohnouti slibují hodně barevnou nahrávku, na níž si každý najde to svoje.

Třemi videoklipy to prý navíc rozhodně nekončí a připravují další. Také chystají velkolepý křest, který se uskuteční 5. září na pražském ostrově Štvanice. Vstupenky si fanoušci mohou zakoupit v předprodejní síti GoOut.net za 390 Kč.