GLOSA: Vypsaná fixa v Lucerně fungovala jako soundtrack k vylomeninám

  • 0
Koncertem ve Velkém sále pražské Lucerny vyvrcholilo ve středu turné Vypsané fixy k její letošní desce Tady to někde je. Bylo vyprodáno, publikum ve slavném sále bouřilo až běda a kapela tak uzavřela další úspěšnou kapitolu své kariéry.

Stejně jako na celém turné začal večer čtením příběhů z nahrávání alba. Toho se ujal zpěvák Márdi za improvizovaného hudebního doprovodu svých spoluhráčů.

Potom se chvíli nedělo nic, ale pak vypukla očekávatelná vřava. Vypsaná fixa si do Lucerny kromě standardní světelné výpravy přivezla i velkoplošné obrazovky, takže dění na pódiu mohli pohodlně sledovat i lidé v zadních řadách.

Ale větší zábava čekala na ty v kotli. A to nejen proto, že byli kapele blíž, ale i díky tomu, že vstupu na pódium nikdo nebránil. Takže si stage diving, tedy skákání do lidí a plavání na jejich rukou vyzkoušely desítky z nich. Za nezúčastněného doprovodu muzikantů.

Působilo to jako z nějaké bizarní komedie – fanoušci jeden za druhým lezli na scénu a někteří z nich záhy zase mizeli v chumlu těl pod ní a kapela k těmhle vylomeninám jako by poskytovala soundtrack.

Zazněly skladby z aktuální desky a samozřejmě i průřez hitů, ve kterých se dav fanoušků nadšeně přidával na refrény. Na jednu ze starších písní si Fixa pozvala i Petra Fialu z Mňágy a Žďorp. Celkově to byl divoký večírek a hezká tečka za letošní sezonou. A je dobře vědět, že Vypsaná fixa dokáže úspěšně působit i ve velkém sále.