Underworld

Underworld | foto: Primavera Sound

Potvrzeno, na Metronome Prague 2022 dorazí britští Underworld

  • 0
Festival Metronome Prague 2022 láká na další velké jméno. Na pražském Výstavišti se představí britští Underworld, zásadní jméno elektronické hudby. Doplní již dříve ohlášené headlinery Nicka Cavea & The Bad Seeds nebo Becka.

Underworld vznikli v roce 1986, přičemž hlavními postavami jsou od počátku až do dnešních dní Karl Hyde a Rick Smith, které v průběžně doplňovali další spolupracovníci, z nichž nejvýznamější byl DJ Darren Emerson. 

Jejich první nahrávky se nesly v duchu syntezátorového novoromantického popu, zlom přišel až s třetí deskou   Dubnobasswithmyheadman (1994), což bylo prvotřídní a ve své době progresivní techno. Underworld přesně zachytili ducha doby, dodnes je to album vzývané a zmiňované jako naprostá klasika. 

A když si jejich skladbu Born Slippy .NUXX vybral režisér Danny Boyle do filmu Trainspotting, bylo o kult postaráno. Underworld nejsou spjatí pouze s tanečními 90. lety, jejich hudba z poslední doby je stále relevantní a podnětná, plná dobrodružných zvuků, rytmů a nálad. 

Předprodej vstupenek na Metronome Prague 2022 je spuštěn na www.metronome.cz. V prodeji jsou kromě standardní i podporovatelské kategorie, ve kterých za vyšší příspěvek na restart festivalu získají zájemci kromě dobrého pocitu také nejrůznější hudební a festivalové dárky a další zážitky. Ačkoli nic takového pořadatelé nepředpokládají, po zkušenostech z posledních dvou let zdůrazňují garanci vrácení vstupného, bude-li konání festivalu jakkoli ohroženo.