Kapela UDG na koncertu v rámci KB Acoustic Stage

Kapela UDG na koncertu v rámci KB Acoustic Stage | foto: Anet Jodar

UDG s akustikami i houslemi. Vychází další z jedinečných koncertů Óčka

  • 0
V obnoveném projektu Óčka KB Acoustic Stage se loni 11. prosince v industriálním prostoru holešovické Továrny uskutečnil akustický koncert kapely UDG. Nyní vychází záznam unikátního vystoupení v digitální podobě. Na CD a DVD bude koncert k dostání od 14. prosince.

UDG patří mezi nejpopulárnější české rockové kapely. Na svém kontě má pět studiových alb a několik téměř zlidovělých hitů. Po dvaceti letech existence se kapela rozhodla převést část svého repertoáru do akustické podoby a ve spolupráci s Óčkem připravila akustický koncert KB Acoustic stage.

„Pozvání ke společnému projektu od Óčka nás velmi potěšilo a zároveň se pro nás stalo motivací k tomu, abychom poprvé v naší kariéře nacvičili akustickou formu našich písniček. S Óčkem budeme spolupracovat i na dalších projektech – turné ke dvaceti letům kapely na jaře a v létě 2019, oslavy vyvrcholí křtem alba ve Foru Karlín v březnu 2020,“ říká bubeník Jugi.

Vstupenky na březnový koncert UDG s Jakubem Děkanem na Ticketportal.cz

Na koncertu se jako hosté představili Xindl X nebo Michal Hrůza, kteří už mají svá vystoupení v rámci projektu za sebou. „S kapelou UDG jsme obnovili úspěšnou sérii, kde se od roku 2013 vystřídalo již osmnáct interpretů. A pro nadcházející sezonu domlouváme další,“ dodává programový ředitel Óčka Alexandr Guha.

Záznam koncertu odvysílá Óčko poslední adventní neděli, tedy 23. prosince od 17:30 a v repríze na Štědrý den od 15:05 hodin. Ochutnávku živého podání písně Smutné a Lehké nasadila televize také do vysílání svého prosincového playlistu.