Čechomor - Sváteční Tour

Čechomor - Sváteční Tour - Divadlo na Vinohradech Praha (22. prosince 2007) | foto: Dalibor Puchta, iDNES.cz

Soutěž: Vyhrajte lístky na exkluzivní koncert skupiny Čechomor

  • 1
Portál iDNES.cz připravil soutěž o volné vstupenky na exkluzivní koncert kapely Čechomor, který se koná 14. října v pražském Divadle pod Palmovkou.

. SOUTĚŽIT MŮŽETE ZDE

Šanci vyhrát má hned 120 zájemců, kteří získají vždy dvě volné vstupenky. Soutěž probíhá od 22. do 28. září. Výherci budou kontaktováni e-mailem.

Rock for People 2008 - Čechomor + Divokej BillAndělskými cenami od Akademie populární hudby ověnčení Čechomoři patří dnes k nejpopulárnějším tuzemským skupinám. Členové původní a dnes již neexistující sestavy se dali dohromady v roce 1988 pod názvem I. Českomoravská nezávislá hudební společnost.

Po personálních bouřích, z nichž v kapele zůstal pouze František Černý, muzikanti krátí název na Českomoravská hudební společnost a pouští se do nahrávání. Po úmrtí jednoho ze zakladatelů skupiny Jiřího Břeňka do kapely vstupuje Karel Holas, bývalý člen ZOO nebo Českého srdce. Popularita roste.

ČECHOMOR S LENKOU DUSILOVOU - PROMĚNY

Připomeňme nejdůležitější schůdky, po nichž Čechomor stoupá výš a výš: platinové album Čechomor z roku 2000, film Rok ďábla s Jaromírem Nohavicou, natočený téhož roku, a následný zisk filmového Českého lva, multiplatinová radost z alba Proměny, natočeného ve spolupráci s Jazem Colemanem, a úspěch s prodejem alba Sváteční.

Čechomor a Divokej Bill - z turné Connection 10,20iDNES.cz a skupina kolem Karla Holase a Františka Černého nespolupracují poprvé. Čtenáři portálu mohli letos v květnu zhlédnout přímý přenos unikátního dvojkoncertu Čechomoru a Divokýho Billa, který se v rámci jejich společného turné konal v Jindřichově Hradci.