Slovensko chválí Olympic

  • 6
Slovenský tisk chválil sobotní koncert české skupiny Olympic, která v Bratislavě slavila 40 let svého trvání. Recenzenti si všimli, že mezi čtyřmi tisícovkami návštěvníků nebyla pouze starší generace, ale také fanoušci v juniorském věku.

"Kulaté narozeniny vyžadují velkolepou oslavu. Olympiku to v Bratislavě vyšlo od prvního do posledního tónu. Hala Incheby, kterou fanouškové všech věkových kategorií zaplnili do posledního místa, zažila dvě hodiny, na které se nezapomíná," píše list Národná obroda.

Recenzent ocenil vynikající zvuk v halových podmínkách a projekci na velkoplošnou obrazovku, která nereprodukovala pouze dění na pódiu, ale umožnila také pohled na starší záběry ze života členů kapely. Koncert skupiny, jež prodala přes tři miliony desek a už čtyři desetiletí neopouští scénu, prý nemůže mít slabá místa.

Kromě silného hudebního zážitku se Olympic se staršími fanoušky podělil o pořádný kus nostalgie. Těm mladším prostřednictvím textů a pár slovy Petra Jandy vzkázal: Život máte jenom jeden, tak pozor na to, aby vám neprotekl mezi prsty. Snad
to pochopili, uzavírá Národná obroda.

Rovněž deník Pravda si všímá, že Olympic přilákal na koncert nejenom starší příznivce, ale také mladší generaci. Svým vystoupením prý dokázal, že má na svém kontě nejenom úctyhodný počet nesmrtelných písniček, ale že je i po čtyřiceti letech umí obecenstvu předvést stejně energicky a bez známek únavy jako za mlada.

List Sme připomíná, že publikum aplaudovalo osvědčeným hitům, ale i méně známým písním z 70. a 80. let. Narozeniny Olympiku slavila kromě pamětníků také mládež, která znala písničky z desek svých rodičů, píše Sme.

Petr Janda na koncertu v Bratislavě. (27.10. 2003)

Z bratislavského koncertu skupiny Olympik.(27.10. 2003)