Slovenské hudební ceny provázel skandál

Zpěvákem roku 2000 se v pátek večer podle slovenské Hudební akademie stal Richard Müller, vítězkou v kategorii zpěvaček je Jana Kirschner. Nejvíce ocenění získala košická kapela No Name, která se stala skupinou roku, její píseň Žíly dostala cenu za nejlepší skladbu a CD Počkám si na zázrak se stalo i nejlepším albem roku 2000. Akademie udělila zvláštní cenu za celoživotní přínos slovenské hudbě jazzové legendě Peteru Lipovi.

Objevem roku se na Slovensku stal Robo Papp, nejlepším videoklipem je Tajné milování skupiny I.M.T Smile a cenu za obal roku získalo album Richard Müller a hosté.

Vyhlášení Výroční ceny Hudební akademie za rok 2000 v bratislavském kulturním domě Zrkadlový háj předcházela kritika zejména ze strany umělců a ignorovali ji dokonce i někteří z vítězů. Na slovenskou Grammy nepřišel Richard Müller, Robo Papp a ani kapela I.M.T Smile.

Podle zpěváka nominované kapely HEX má slovenská Grammy nejhorší úroveň za poslední léta a výhrady zejména ke způsobu nominace vyjádřili i další kolegové. Skandál způsobil zpěvák skupiny Iné kafe Vratko Rohoň, který pořadatelům svůj postoj k letošnímu, již desátému ročníku soutěže tlumočil v televizi Markíza zdviženým prostředníkem.

Slovenská zpěvačka Jana Kirschner s cenou slovenské hudební Akademie za rok 2000.

Slovenský jazzman Peter Lipa obdržel v bratislavském kulturním domě Zrcadlový háj zvláštní cenu slovenské Hudební akademie za celoživotní přínos slovenské hudbě.

Košická skupina No Name.