Kolumbijská zpěvačka Shakira hovoří během večírku k vydání svého nového alba "Las Mujeres Ya No Lloran" v Seminole Hard Rock Live v Hollywoodu na Floridě. (21. března 2024) | foto: Profimedia.cz

RECENZE: Shakira nepláče. Ale ani nedává posluchači moc důvodů k úsměvu

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Ženy už nepláčou, zní překlad názvu Las Mujeres Ya No Lloran nového alba kolumbijské zpěvačky Shakiry, na němž mimo jiné zpívá o svém stíhání za daňové úniky či o rozvodu. Album ilustruje fotografie plačící Shakiry na přední straně obalu, na níž je zpěvačka patřičným softwarem vyhlazena do mrtvolně strnulé dokonalosti.

Do značné míry je to příznačné i pro hudební náplň. Koktejl přesně namíchaný tak, aby si každý přišel na své. Začíná se tanečním elektropopem Puntería s hostující rapperkou Cardi B, v podobném duchu album pokračuje skladbou La Fuerte, s níž Shakiře vypomohl producent a DJ Bizarrap.

Zatím je vše v pořádku. Kombinace klubových beatů, zpěvaččina svůdného zpěvu, jemuž španělština v textech dodává patřičný sexappeal, a chytlavých refrénů funguje bez zásadnějších námitek.

Album se tříští na jednotlivé písničky a není dost dobře možné ho vnímat jako celek svázaný pevnou dramaturgickou linkou.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se