Alanis Morissette

Alanis Morissette | foto: Warner Music

Sedminásobná držitelka Grammy Morissette veze explozi emocí

  • 7
Již před dvěma měsíci se podle pořadatelů prodaly poslední lístky na pražský koncert Alanis Morissette. Kanadská zpěvačka vystoupí v úterý v Česku vůbec poprvé, její hity jako Ironic či Hand In My Pocket zazní večer ve vyprodaném Společenském sále Kongresového centra.

. Nová Alanis

Jak s rockem, tak s elektronikou si Alanis Morissette rozumí. Nové album Flavors Of Entanglement potvrzuje její schopnost prožívat všech jedenáct písní jako malá dramata.

Kromě nejslavnějších písní představí sedminásobná držitelka Grammy i skladby z čerstvého alba Flavors of Entaglement.

Chybět určitě nebude singl z desky Underneath, jenž odráží Gándhího slova: Ty musíš být tou změnou, kterou chceš vidět ve světě. Nebo zhudebněný poetický příběh zpěvaččina života Citizen of the Planet, podbarvený perkusemi, smyčci a opepřený elektronikou, či drásavá Versions of Violence.

Alanis Morissette - Hand In My Pocket

Čtyři roky mlčení...
Alanis MorissetteV Praze se dnes Alanis Morissette zastaví na své pouti po evropských festivalech. Ještě v sobotu vystupovala na francouzském Colmar Wine Festivalu, v neděli se přesunula do Belgie na Lokerse Festival.

Z české metropole bude zítra pokračovat na maďarský Sziget a posléze si v Británii střihne ještě vystoupení na festivalu v Chelmsfordu a Staffordshiru.

. Hlavní kouzlo? hlas

V polovině 90. let se mluvilo hlavně o ní. Kanaďanka Alanis Morissette zosobňuje sebevědomý proud ženského zpívání.

Po ojedinělém koncertu v Irsku se Morissette opět přesune do Spojených států, kde žije. Turné by měla skončit začátkem října v Michigan Theatre.

Alanis Morissette - Everything

Alanis Morissette"Neexistuje jiný umělec, který by vás takhle vzal na emocionální pouť," říká o Morissette producent a spoluautor aktuální desky Guy Sigsworth, jenž dříve pracoval například s Björk.

Zpěvačka, která se proslavila po celém světě již svým debutovým albem Jagged Little Pill z roku 1995, se po čtyřech letech odmlky bude dnes snažit ukázat své emoce i českým příznivcům.