Mick Jagger na loňské části turné, konkrétně 9. září 2017 v Hamburku. Ještě stále po pódiu naběhá pár kilometrů.

Mick Jagger na loňské části turné, konkrétně 9. září 2017 v Hamburku. Ještě stále po pódiu naběhá pár kilometrů. | foto: AP

Spekulace se potvrdily, slavní Stouni se v červenci dovalí do Letňan

  • 138
Legendární kapela Rolling Stones vystoupí 4. července na pražském Letišti Letňany v rámci svého turné No Filter. Potvrdily se tak dohady o evropské šňůře, které odstartoval fanouškovský web. Vstupenky na první tuzemský koncert po jedenácti letech půjdou do prodeje v pátek 9. března.

Pro mnohé tuzemské fanoušky to znamená novou investici. Stovky z nich totiž navštívily turné Rolling Stones loni na podzim v Německu či Rakousku (recenzi mnichovskského koncertu čtěte ve článku Ještě pořád jsou bozi, dokazují Rolling Stones na stadionech). Tehdy totiž kapela Česko, kde hrála naposledy v roce 2007, vynechala.

Nyní si tedy legendární britské hudebníky budou moci příznivci dosyta užít i na domácí půdě. No Filter Tour je pokračování loňské úspěšné šňůry, na níž kapela předvedla své velké hity jako Satisfaction, Jumpin’ Jack Flash nebo Brown Sugar, ale sáhla i k chuťovkám – od písniček ze své desky bluesových standardů po zapadlou, leč skvostnou skladbu Out of Control z alba Bridges to Babylon, jež zrovna v Mnichově byla ozdobou večera.

Stouni s sebou vozí velkolepou produkci, moderně navrženou scénu a navzdory pokročilému věku také hromadu energie. Ten koncert bude podle očekávání opět obrovský zážitek. Nejen proto, že show pod širým nebem bude připomínkou na velká vystoupení, jež Rolling Stones odehráli na Strahově či na Letné.

Vstupenky do Letňan půjdou do prodeje v pátek 9. března v 10 hodin a k dispozici budou pouze na webu www.rollingstones.cz. Ceny začínají na 1 990 korunách, na jednu transakci půjde pořídit osm lístků. V nabídce budou vstupenky ke stání i sezení, stejně jako omezený počet VIP balíčků.