Ringo Starr

Ringo Starr | foto: Universal

Ringovi Starrovi s nejosobnějším albem pomohl i Paul McCartney a Joss Stone

  • 3
Jeden ze dvou žijících členů legendárních The Beatles, bubeník a zpěvák Ringo Starr, se 1. února vrátí s novým albem s názvem Y Not. Tvrdí, že jde o jeho nejosobnější album vůbec.

Album Y Not je první deskou, kterou si Ringo Starr sám produkoval. "Již v době The Beatles a následně i na mých sólových deskách jsem si říkal, že je správné, že jeden desku natočí a jiný se postará o její produkci. Jednoho dne jsem ale dospěl k názoru, že to tak být nemusí. Jedno ráno jsem se díval do zrcadla a ten den jsem vypadal fakt dobře a cool. A tak jsem si řekl, proč to nezkusit...," uvádí zpěvák s vtipem sobě vlastním.

Samozřejmě, že Starrovi při natáčení desky pomohla dlouhá řada hudebníků a především jeho dobrých kamarádů z branže. Jmenovitě kytaristé Joe Walsh a Dave Stewart z Eurythmics nebo například Benmont Tench z The Heartbreakers Toma Pettyho, který se postavil za klávesy.

Hvězdní jsou ale i hosté, které si Ringo Starr přizval k jednotlivým písním. Na desce uslyšíme například Joss Stone, Bena Harpera nebo kdysi tak populárního Richarda Marxe. Nejslavnějším hostem desky je ale Ringův beatlovský kolega Sir Paul McCartney. Oba letití přátelé nazpívali pilotní singl Walk With You.