Sepultura vystoupila na plácku u baru Modrá Vopice v pražských Vysočanech.

Sepultura vystoupila na plácku u baru Modrá Vopice v pražských Vysočanech. | foto: Archiv iDNES.cz

Pražané odzpívali Sepultuře refrény, teď jsou na řadě v Jaroměři

  • 6
Není to tak dávno, kdy brazilská metalová kapela Sepultura vyprodávala sály slušných rozměrů. V úterý večer se však musela spokojit s pláckem u baru Modrá Vopice v pražských Vysočanech, kam dorazila s několika dalšími kapelami včetně Crowbar a Pro-pain.

Jenže, není to sen věrného fanouška? Vidět svoje oblíbence jednou na obřím jevišti pro tisíce lidí, podruhé v klubu či na menší scéně, před kterou jich skanduje jen pár stovek?

Program začínal už po šesté, jeden z magnetů večera – Pro-pain – přišli na řadu po půl deváté. Američané spustili ve zběsilém tempu, takže už při druhé písničce dav před pódiem připomínal dobře fungující rozjetou strojovnu.

Škoda jen, že se kapela rozhodla řídit heslem "v nejlepším přestat", protože pódium opustila už po půlhodince.

Přesně hodinu po nástupu Pro-pain se tedy na scéně objevila legendární Sepultura v čele se zpěvákem Derrickem Greenem.

Kapela představila vedle několika nových skladeb i časem prověřené hity jako Territory nebo Roots Bloody Roots. V jejich refrénech se fanoušci bez vyzvání přidali a odzpívali je s kapelou.

Pražská zastávka byla po nedělním obdobném koncertě v Písku a pondělním v Brně třetím svátkem metalových fandů. Zřejmě nejvíc je svou energickou show potěšili Pro-pain, které spolu se Sepulturou sledovalo asi pět stovek příznivců. Atmosféře prospělo i to, že kapely s fanoušky živě komunikovaly a dav se ochotně nechal jejich příkazy vést.

Další šance vidět Sepulturu bude 12. srpna v Jaroměři.

Hodnocení MF DNES: 90 %