O5 a Radeček

O5 a Radeček | foto: Archiv kapely, Metro.cz

VIDEO: Radečci a Voxel bojují proti blbé náladě a šíří Dobrý zprávy

  • 2
Kapela O5 a Radeček se rozhodla šířit dobré zprávy. Pozitivní myšlení má české společnosti vrátit jak společný klip s písničkářem Voxelem, který na iDNES.cz uvádíme v premiéře, tak „zpravodajský web“, který si hudebníci k jeho propagaci vymysleli.

Webová stránka DobryZpravy.info přináší krátké, pozitivně laděné články, které vždy odkazují na příběh z videoklipu ke stejnojmennému singlu. „Myslím, že se úplně zbytečně navzájem strašíme a kazíme si náladu sdílením negativních informací a článků. Tak jsme si řekli, že my budeme šířit dobrý zprávy a třeba se k nám ostatní přidají,“ říká zpěvák Tomáš Polák.

Kapela z jesenických hor, která o sobě v poslední době dala vědět například titulní písní k zimní komedii Špindl, teď pilně chystá materiál na novou desku, která vyjde letos na podzim. A právě společný singl Dobrý zprávy se zpěvákem Voxelem je první ochutnávkou z připravované desky.

„Za spolupráci s kamarády z O5 a Radeček jsem moc rád, protože už před lety, kdy jsme jeli společné turné, jsme koketovali s myšlenkou udělat dohromady song,“ tvrdí Voxel. „Přijde mi, že na dobré zprávy není v médiích už ani místo, kromě hravých štěňátek na konci zpráv, tak jsme si je holt museli udělat sami.“