Americká kapela Deerhunter | foto: MeetFactory

Psychedeličtí Deerhunter uzavřou sezonu. MeetFactory čeká rekonstrukce

  • 1
Po deseti letech se do Česka vrací američtí lovci divoké zvěře, vždy sví a nepředvídatelní Deerhunter. Kytarovou psychedelií rozezní kapela v čele s Brandfordem Coxem prostor pražského MeetFactory už tento čtvrtek. Pak už bude hudební sál i foyer čekat letní rekonstrukce.

Deerhunter se na scéně objevili poprvé v roce 2001. Výrazněji na sebe upozornili deskou Cryptopgrams, která vyšla o šest let později. Tedy přesně v době, kdy rodáci z Atlanty navštívili Prahu v rámci FAMUfestu a zahráli na zahajovacím večeru v Divadle Archa.

Zbrusu novou nahrávku Cox a jeho kolegové nepřivezou, poslední album vyšlo v roce 2015. Kapela se však netají tím, že usilovně pracuje na nových skladbách a to společně s velšskou multiinstrumentalistkou Cate Le Bon. Alespoň na drobnou ukázku by tak dojít mohlo.

Do Prahy Deerhunter přiváží taktéž Vorhees. Hudebnici Danu Wachs, která dvě dekády kariéry věnovala především doprovodu jiných interpretů. Zahrála si se St. Vincent i Perfume Geinus. Debutovou desku Black Horse Pike vydala loni.

Ještě před Deerhunter si v úterý v MeetFactory zahraje Rhye, éterická formace okolo kanadského zpěváka Mikea Miloshe. Do Česka se vrací po třech letech, tentokrát se značně smělejší deskou Blood. Vyšla v únoru a ač s trochu odlišným zvukem, stále věrná nesmrtelnému tématu lásky.

Hudební podzim v už zrekonstruovaném sále smíchovského MeetFactory pak 18. září zahájí americká kapela Amen Dunes. V průběhu dalších měsíců se pak návštěvníci mohou těšit ještě na roztančený pop z Austrálie jménem Killo nebo třídenní Festival Alternativa.