Zpěvačka Lucie Bílá při on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz (Praha, 22. dubna 2010)

Zpěvačka Lucie Bílá při on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz (Praha, 22. dubna 2010) | foto: Lukáš Bíba, MF DNES

Lucie Bílá vyhověla zvyklostem. Natočila vánoční album

  • 6
I nejpopulárnější česká zpěvačka Lucie Bílá podlehla zvyklostem trhu a vyhověla tradici, praktikované ve světě populární hudby mnohá desetiletí: natočila vánoční album.

Svoje úplně první vánoční album Lucie Bílá zatím pracovně nazývá Bílé Vánoce. Stejný název, odvozený od slavného vánočního šlágru Irvinga Berlina, mimochodem nesl tematicky shodný titul diskografie Karla Gotta z roku 1982. Tam ovšem bez slovněhříčkové konotace s příjmením interpreta.

Podle vydavatelství Supraphon, u kterého Bílá album vydá, bude obsahovat "nejznámější světové a české vánoční písně". Některé z nich by se měly objevit v latinských originálech, další pak s českými texty Pavla Vrby.

Desku zpěvačka natáčí s instrumentalisty pod vedením klavíristy Petra Maláska, který je zároveň šéfem její koncertní doprovodné kapely. Dále je na albu slyšet Pražský symfonický orchestr vedený Miriam Němcovou a Český chlapecký sbor Boni Pueri s dirigentem Pavlem Horákem.

Vydavatelství také slibuje překvapení v podobě velmi překvapivých spojení hlasu Lucie Bílé s hlasy jejích kolegů v neobvyklých duetech.