Flipsyde

Flipsyde | foto: Warner Music

Kvadratura kruhu, vlastenectví a limonáda

Čtveřice zajímavě kontrastních lidských osudů se splétá v sestavě amerických Flipsyde. Poměrně nevšedně je namixovaná i muzika na jejich albovém debutu We The People.

Ukázky z CD najdete v audiogalerii.

Rodným jazykem MC Pipera je díky brazilskému otci portugalština, zpěvák Steve Knight má za sebou službu v americké pobřežní stráži, kytarista Dave Lopez je chilský emigrant. O DJ D-Sharpovi se říká, že se muzice a mixování věnuje od nepaměti.

Skupina usazená v pověstné sanfranciské Bay Area, kde se kdysi zformovala thrashmetalová scéna v čele s Metallikou, podle všech atributů patří do spotřebního středního proudu.

Díky emotivním vyhrávkám na španělku a ozvláštňujícímu samplingu ale dostává jinak "záměrně hodný" mix hip-hopu, rocku a popu neokoukanou příchuť.

Flipsyde bohužel vzbuzují podezření, že se pokoušejí o kvadraturu kruhu. Chtěli by oslovit příznivce bezstarostné, uhlazené a přitom uvolněně hravé pop music, zároveň se však snaží tvářit alespoň trochu rozdivočele.

Kytarově vrnící skladba Time se střídá s vlezle sladkým cajdáčkem No More, Get Ready svádí k tanci za horkých letních večerů, zatímco US History mentorsky doslovně a těžkopádně probírá americké bolístky.

Nakonec to vypadá jako trochu za vlasy přitažené setkání Black Eyed Peas a Linkin Park. Chvílemi pohodový večírek, chvílemi nepřirozené škubání za krkem. 

Flipsyde - We The People
Interscope/Warner Music, délka CD 51:31
Tři pecky: Someday, Time, Trumpets

Hodnocení iDNES: