Vyprodaný stadion z pohledu kapely

Vyprodaný stadion z pohledu kapely | foto: Katarína Orešanská

VIDEO: Strahov se proměnil na Vysněnokrajinu, vzpomíná kapela Kryštof

  • 2
Dva nejbáječnější dny kariéry, jak sama kapela Kryštof nazvala dvojici koncertů pro bezmála sedmdesát tisíc diváků na pražském stadionu Evžena Rošického, si budou moci fanoušci připomenout na CD, DVD i Blu-ray od 30. listopadu. Ochutnávkou z koncertního záznamu je klip k písni Vysněnokrajina.

Rozsáhlý materiál nazvaný Kryštof na Strahově 2017 zahrnuje záznam vystoupení i bonusový dokument, mapující v šesti kapitolách náladu v zákulisí přímo z pohledu skupiny a jejího realizačního týmu. Strhující atmosféru dvou koncertů, kterými si parta kluků z Havířova a Ostravy splnila svůj dětský sen, připomíná videoklip k písni Vysněnokrajina z alba Srdcebeat, které vyšlo v roce 2015.

„Jako první klip z našeho živáku jsme Vysněnokrajinu vybrali proto, že asi nikdy nezapomeneme na ten okamžik, kdy se celý stadion právě uprostřed této písně poprvé rozblikal. Svítící náramky tehdy ukázaly své kouzlo a proměnily Strahov na opravdovou Vysněnokrajinu. Husí kůži jsme měli tehdy a máme ji pokaždé, když na to koukáme,“ vzpomíná na výjimečný okamžik zpěvák Richard Krajčo.

Koncerty, které na stadionu Evžena Rošického proběhly v září 2017, oslavila skupina své pětadvacáté narozeniny. V setlistu se objevily hity jako Obchodník s deštěm, Lolita, Cesta nebo Ty a já. Přítomni byli tehdy i speciální hosté Petr Janda a Majk Spirit.

Pro prvotřídní zážitek u přehrávačů odletěla kapela na začátku října do Spojených států, kde nechala udělat mastering ve formátu 5.1. Slibuje tedy nejvyšší technickou kvalitu – a k tomu spoustu emocí a neopakovatelných spontánních momentů, které zachytily kamery jak přímo na pódiu, tak v hledišti. Záznam vychází ve dvou variantách – v jedné jako CD a DVD a ve druhé bude balení s CD obsahovat nosič Blu-ray.