Jiří Schmitzer osvěží Střelecký ostrov

Osvěžením parného léta v české metropoli bude vystoupení Jiřího Schmitzera na Střeleckém ostrově. Osobitý muzikant a herec divadla Ypsilon, který svá sólová vystoupení doprovází na dvanáctistrunnou kytaru, zahraje ve čtvrtek 7. srpna ve 20 hodin v rámci projektu Summer City Island ´03.

Jiří Schmitzer je nejen herec, ale i osobitý skladatel, textař a zpěvák. Vystupuje v ypsilonkových improvizačních večerech, samostatných písničkových recitálech i na hudebních festivalech.

Kromě Ypsilonky skládal hudbu pro Národní divadlo, Realistické divadlo, Činoherní studio v Ústí nad Labem i k několika filmům.

Schmitzer vystudoval DAMU, poté působil v Činoherním studiu v Ústí nad Labem. V roce 1985 se stal členem Ypsilonky. Kromě divadelních inscenací si zahrál také v řadě filmů - Postřižiny, Slavnosti sněženek, Vesničko má středisková, Tankový prapor nebo Černí baroni. Za roli ve filmu Bumerang získal Českého lva a cenu "Trilobit".

V rámci projektu Summer City Island ´03 se již na Střeleckém ostově představili například Johnny Winter či The Original Blues Brothers Band. Na druhý prázdninový měsíc přichystali pořadatelé ještě vystoupení kapel Visací zámek a Garage a koncert Bratří Ebenů.

Jiří Schmitzer na festivalu Colours of Ostrava.