Head Automatica

Head Automatica - Formace Head Automatica, v jejímž čele stojí zpěvák Daryl Palumbo a producent Dan Nakamura | foto: www.headautomatica.com

Head Automatica není prázdná bublina

Při zběžném ohledání vypadá debutová deska dua Head Automatica jako nenáročný příjemný moderní pop nenásilně vykrádající klasiku, vhodný zejména na večírky pro uměřené rockery. Bližší pohled přináší ukazuje, že albu Decadance nechybí příjemnost a chytlavost.

Za projektem Head Automatica stojí zpěvák Daryl Palumbo z newyorského hardocorového progresivního projektu Glassjaw a producent/hračička Dan Nakamura (jinak též Dan The Automator z Gorillaz).

S občasnou pomocí prvoligových přátel - například Tim Armstrong z Rancid či producent Howard Benson - si s chutí a lehkostí hrají na letně rozverný popík s kytarami i nezbytnou porcí syntetických zvuků.

Do pop-punkového základu se mísí ozvěny diska, tvrdšího rocku, ska, derivovaného hiphopu či syntetických zvuků osmdesátých let.

Výsledkem je cosi mezi uvolněnou modernou a nezakomplexovanou nostalgií, blyštivým uhlazeným kýčem a syrovou opravdovostí, něco mezi seriózností a frackovitou nezodpovědností.

Nejde o žádnou lacinou prázdnou bublinu, ale o skvělou muziku bez nároků na větší soustředění, natož pak přemýšlení. Prostě se uvolněte a bavte...

A proč ne? Když se podobný "žánr" provádí s takovou dávkou elegance a koneckonců i nápaditosti, není nejmenší důvod k námitkám.

Head Automatica - Decadence
Vydala firma Warner Music, délka CD 37:47