Skupina Muse vystoupí na Glastonbury v sobotu 26. června,

Skupina Muse vystoupí na Glastonbury v sobotu 26. června, | foto: Warner Music

Glastonbury doplňuje irské U2 o Muse a Stevieho Wondera

  • 0
Festival Glastonbury, jenž letos oslaví čtyřicetiny, přidává další jména hostů. Po irských U2, kteří akci zahájí v pátek 25. června, se hvězdou sobotního programu stanou britští Muse. Odhaduje se, že dorazí 175 tisíc lidí, lístky už jsou podle organizátorů vyprodané.

Skupina Muse vévodila festivalu v roce 2004 a zpěvák Matt Bellamy severu BBC News řekl, že tato událost je velmi specifická. "Když vyjedete na venkov, vidíte nějaké krávy a dýcháte čerstvý vzduch a posloucháte dobrou muziku, myslím, že se každý napojí na něco, co mu v městském životě chybí," řekl.

Britové vystoupí v září na stadionech v Londýně a Manchesteru. Příští týden bude soutěžit o ocenění pro nejlepší skupinu roku, protože získala nominaci na britské hudební ceny Brit Awards. Bellamy ale řekl, že se akce z osobních důvodů nezúčastní.

Dizzee RascalPísničkář Jack Johnson

Na největším festivalu na zelené louce v Glastonbury vystoupí další hvězdy jako Dizzee Rascal, Corinne Bailey Raeová, Andy Williams a Jack Johnson.

Na festivalu, který může podle licence pokračovat do roku 2016, se letos očekává 175 tisíc návštěvníků. Všechny lístky jsou už podle organizátorů vyprodány.

Eavisovo Galstonbury

Třídenní festival každoročně hostí farma Michaela Eavise v hrabství Somerset v jihozápadní Anglii. První ročník se uskutečnil v roce 1970 a festival se proslavil často zablácenými davy účastníků, které skrápí déšť hojný v této oblasti a roční době. Vloni byli hlavními hvězdami Neil Young, Bruce Springsteen a britská kapela Blur.

Prvními Čechy, kteří vystoupili na festivalu, byli Gipsy.cz v roce 2007. Po oscarovém úspěchu tisícovkám posluchačů představili i Markéta Irglová s Glenem Hansardem.

,