Pink Floyd

Pink Floyd - Kapela Pink Floyd - David Gilmour (kytary a zpěv), Richard Wright (klávesy) a Nick Mason (bicí) - před koncertem v newyorské Madison Square Garden (6. března 1998) | foto: Corbis, Profimedia.cz

Geldof uvítal Pink Floyd, i když je nesnáší

  • 3
Se smíšenými pocity přijal vystoupení slavných Pink Floyd na koncertu Live 8 jeho organizátor, hudebník Bob Geldof. Na jedné straně byl nadšen, že Pink Floyd vystoupili v původní sestavě, na druhé straně však přiznal, že jejich muziku nesnáší.

Geldof si uvědomuje význam toho, že se mu rockové veterány podařilo přesvědčit, aby po letitých rozepřích opět koncertovali v klasické sestavě David Gilmour, Nick Mason, Rick Wright a Roger Waters, hudbu samotnou však neocenil.

"Řekl jsem jim: 'Udělali jste stárnoucímu muži obrovskou radost, což ale neznamená, že bych vás mohl vystát.' Jejich muzika se mi fakt nikdy nelíbila," cituje Geldofa agentura WENN.

Tvrzení padesátiletého irského hudebníka je paradoxní tím spíš, že dnes uplynulo přesně dvacet tři let od celosvětové premiéry kultovního filmového ztvárnění nejslavnějšího alba této britské kapely The Wall, v němž právě Geldof hrál hlavní roli.