Ewa Farna - z turné Zazpívej si na Ewa Tour

Ewa Farna - z turné Zazpívej si na Ewa Tour - Karlovy Vary (29. března 2008) | foto: Marek DvořáčekiDNES.cz

Ewa Farna na svém prvním turné jiskří energií

  • 22
I na malém pódiu se dá rozehrát zábavná a hravě nápaditá show. Na svém turné to dokazuje čtrnáctiletá Ewa Farna, která se předvedla v Karlových Varech před téměř sedmi stovkami diváků.

Na prvním samostatném turné Zazpívej si na Ewa tour 2008 vyprodává koncerty několik týdnů dopředu, takže se zřejmě bude přesouvat do větších hal.

Také druhý koncert prvního turné jejího života byl v sobotu vyprodaný, stejně jako ten předchozí v Uherském Brodě - tam přišla téměř tisícovka diváků.

Ewa Farna - z turné Zazpívej si na Ewa TourNebo spíš divaček. V publiku tvoří drtivou většinu holčičky, dívky i mladé slečny, v blízkosti těch nejnadšenějších (a že jich není málo) není radno stát - pokud tedy nemáte v plánu ohluchnout.

Jestli ale budou mladé fanynky vyrůstat na muzice, kterou mezi ně "pouští" Ewa Farna, je to jedině dobře. Jejich idol podává výkon, za který by se nemusela stydět leckterá o generaci starší zpěvačka.

Ewa Farna - z turné Zazpívej si na Ewa TourV Karlových Varech její zpěv sice poznamenala rýma, ale energie a nadšení, s nímž Ewa "laškuje" se svým mladým publikem, je odzbrojující.

Na scéně se objevila s dvacetiminutovým zpožděním, zavěšená na houpačce a osvícená fialovými kužely světel. Jako první zazněla v malém sále píseň Blíž ke hvězdám z aktuální desky Farné Ticho.

Ewa Farna - z turné Zazpívej si na Ewa TourPak následovalo jedenáct skladeb z debutu Měls mě vůbec rád, který ji katapultoval mezi nejpopulárnější české zpěvačky.

Tvrdší aranže posunuly skladby od popu směrem k jadrnějšímu rocku, kde se Farna cítí víc "doma".

Z nové desky pak zařadila na program skladeb osm, na konci zazněla i populární Jaký to je ze seriálu Ošklivka Katka.

Ewa Farna - z turné Zazpívej si na Ewa TourZáležet si Farna dala i na převlecích - jednou se předvádí v kočičím kostýmu, jindy na pódiu snowboarduje.

Zpestřením dvouhodinové show je i soutěž, jejíž vítězka s Farnou vždy zpívá na pódiu.

Za zády zpěvačce navíc stojí sehraná pětice muzikantů, kteří jsou jí rovnocennými partnery, žádné doplňkové křoví.

Ewa Farna - z turné Zazpívej si na Ewa TourFarna, která bojuje s Lucií Bílou a Anetou Langerovou o Anděla v hlavní ženské kategorii, se svým týmem vymyslela estrádu, při níž nemá pubertální publikum ani na chvíli šanci se nudit.

A i když je zatím pořád jen "produktem" a sama muziku netvoří, je to už dnes produkt nadmíru kvalitní. Aneb jak pravil ve Varech kolega: "Očividně se zrodila nová hvězda."

EWA FARNA
Zazpívej si na Ewa Tour. Kulturní dům Stará Role, Karlovy Vary, 29. března 2008.
Hodnocení MF DNES: 80 %