Oleg Maisenberg

Oleg Maisenberg | foto: Pražské jaro

Dnešní jediný koncert Pražského jara slibuje zážitek milovníkům klavíru

  • 1
Recitál klavíristy Olega Maisenberga je jediným koncertem dnešního programu 65. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro. Na jeho vystoupení v Dvořákově síni pražského Rudolfina zazní díla Fryderyka Chopina a Roberta Schumanna.

Bude to konkrétně Kreisleriana (Acht Fantasiestücke für Klavier op. 16) a Karneval op. 9 (Scènes mignonnes sur quatre notes) Roberta Schumanna a Chopinovy skladby Barkarola Fis dur, op. 60 a populární Mazurky.

Rakouský virtuos ukrajinského původu Maisenberg (více o umělci najdete zde) se festivalu zúčastní jako náhrada za českého pianistu Ivana Moravce, který nemůže na Pražském jaru vystoupit kvůli zlomenině ruky.

Oleg Maisenberg

Moravcův recitál se měl na festivalu uskutečnit k jeho 80. narozeninám, jež oslaví letos v listopadu. Nejuznávanější český pianista současnosti nezahrál na této přehlídce již loni, tehdy si ruku poranil.

Pražské jaro trvá do 4. června a nabídne ještě několik koncertů předních osobností klasické hudební scény. Do Prahy například míří legendy světové klasické scény André Previn a Pierre Boulez, kteří zde mimo jiné uvedou své vlastní skladby.

,