Johnny Depp ve filmu Transcendence

Johnny Depp ve filmu Transcendence | foto: Bontonfilm

Johnny Depp si zahrál na desce ze ztracených Dylanových textů

  • 0
Na chystaném albu Lost On The River: The New Basement Tapes zaskočil slavný herec na kytaru za Elvise Costella, který nestihl nahrávací frekvenci kvůli koncertu.

Na nahrávce, která vzniká na základě dvou tuctů "ztracených" Dylanových textů, se mimo jiné muzikanty podílí i Marcus Mumford z Mumford & Sons nebo Jim James z My Morning Jacket.

Producentem alba, které by mělo vyjít na podzim společně s dokumentem Lost Songs: The Basement Tapes Continued, je T Bone Burnett. Právě on pozval Johnnyho Deppa do studia. Ten se prý původně přišel jen podívat, jak se muzikanti na nahrávání chystají, ale nakonec natočil kytaru do písničky Kansas City.

"Skvělá muzika nejlépe vzniká, když se skupina umělců sejde dohromady pro obecné blaho," komentoval producent T Bone Burnett připravovanou nahrávku. Ta stojí a padá s Dylanovými texty, které byly od roku 1967 považovány za ztracené.

Právě v roce 1967 Dylan ve sklepní zkušebně kousek od Woodstocku nahrál se svou kapelou The Band celou řadu písniček, které mezi fanoušky kolovaly jako bootlegy. V roce 1975 vybral 24 z nich pro desku The Basement Tapes.