Eric Clapton v londýnské Royal Albert Hall v roce 2009

Eric Clapton v londýnské Royal Albert Hall v roce 2009 | foto: Profimedia.cz

Eric Clapton bude na novém albu vzpomínat. Jednou i s Paulem McCartneym

  • 1
Britský kytarista a zpěvák Eric Clapton letošní jaro přivítá novou deskou. Nazval ji Old Sock a vrací se na ní až do svého dětství. Album vyjde 25. března.
Clapton (obal alba)

V pořadí jednadvacáté studiové album blues-rockového veterána přinese celkem dvanáct písní, ale pouze ve dvou případech půjde o nové skladby z Claptonovy dílny. Jde o písně Every Little Thing a Gotta Get Over, které byly napsány přímo pro účely této desky. Zbytek obsahu alba jsou coververze známých písní

Clapton album označuje za sbírku skladeb, které zbožňoval ve svém dětství, a songů, které jej během jeho bohaté hudební pouti nejvíce inspirovaly. Old Sock tak přináší například píseň Still Got The Blues od Garyho Moorea nebo Love Is Here To Stay ze zpěvníku George a Iry Gershwinových.

Na natáčení si Clapton pozval kromě svých tradičních spoluhráčů také několik věhlasných hostů. Je mezi nimi například Paul McCartney v písni All Of Me, Steve Winwood, který sekundoval v Still Got The Blues, Claptonův vzor J.J. Cale v songu Angel nebo zpěvačka Chaka Khan, která přispěla vokály v písni Get On Over.

Letos 19. června se Eric Clapton podruhé živě představí svým českým fanouškům. Zahraje v pražské O2 Aréně, kde zakončí evropské turné.