Blues bude slyšet z řevnického lesa

Čtvrtý ročník festivalu Blues v lese přiveze velké osobnosti hudebního světa. Účast na akci, která se uskuteční od 6. do 8. června v areálu Lesního divadla v Řevnicích, již pořadatelům potvrdil perkusista skupiny The Dhol Foundation Johny Kaisy. Ten je zároveň vedoucí osobností skupin Asia Dub Foundation či Afro Celt system. Kaisy zavítá do České republiky v krátké době podruhé, když předtím zahraje s kapelou Transglobal Underground na festivalu Go Planet Roxy v Táboře.

Možná ještě větší hvězdou letošního ročníku bude kytarová legenda, držitel Grammy Awards a několikanásobný vítěz W.C.Handy Awards John Hammond. Američan vystoupí v rámci turné, které představuje jeho nové album Wicked Gin.

Uznávaný představitel akustického blues nahrál během své kariéry 25 desek a učinkoval téměř se všemi, co v žánru blues něco znamenají – Muddy Waters, Howlin´ Wolf, John Lee Hooker, B.B. King, Eric Clapton, Jimi Hendrix a mnoho dalších.

Dalším triumfem by mohl být příjezd Popa Chubbyho, který byl letos nominován na W.C: Handy Awards. Jeho singl "Somebody Let The Devil Out" z alba "The Good, The Bad, and The Chubby" kandiduje na nejlepší bluesovou píseň roku.

Stejnou cenu má šanci získat v kategorii nejlepší album i Američanka jugoslávského původu Ana Popovic. Autorka nového alba "HUSH" rovněž vystoupí v řevnickém lese.

Ze zahraničních interpretů se mimojiné dále představí Bob Log III, Peter Lipa či Gwyn Ashton. Domácí hudební scénu budou zastupovat například bratři Ebenové, Petr Spálený či Hoochie Coochie Band.

Festival Blues v lese pořádá Pohyblivý klub ve spolupráci s Ministerstvem kultury České republiky a městem Řevnice. Organizátoři návštěvníkům slibují kvalitní zázemí v podobě stánků s občerstvením, vinárny, čajovny, kavárny, stanového městečka a dalších služeb.

Programem akce bude provádět hudební publicista Jiří Černý. Jednodenní vstupné přijde fanouška bluesové muziky na 280 korun, dvoudenní na 480 a třídenní či rodinná vstupenka na 550 korun.