Will Smith ve filmu Aladin

Will Smith ve filmu Aladin | foto: Falcon

K jasné výhře ve víkendových kinech stačilo Aladinovi 26 tisíc diváků

  • 3
Premiérová hraná verze animované disneyovky Aladin ovládla prodloužený víkend na americké půdě, kde utržila sto milionů dolarů, a zvítězila také u nás. Ovšem v prosluněných dnech jí k výhře v poloprázdných českých kinech stačilo 26 tisíc diváků.

Následující tři příčky víkendového žebříčku Unie filmových distributorů obsadily starší snímky. Akční John Wick 3 na stříbrné pozici našel téměř osmnáct tisíc zájemců, bronzová pohádka Pokémon: Detektiv Pikachu jich zlákala skoro patnáct tisíc a komiks Avengers: Endgame na čtvrtém místě přidal deset tisíc lidí; celkem už jich má na kontě přes 870 tisíc. 

Další novinky týdne se seřadily od páté do osmé příčky. Na pět tisíc zájemců se dostal jednak horor Syn temnoty, jednak skutečný příběh zabijáka žen Zlo s lidskou tváří.

Na osobně laděný příběh Bolest a sláva, za který má herec Antonio Banderas čerstvou cenu z Cannes, přišlo přes dva a půl tisíce ctitelů tvorby režiséra Pedra Almodóvara.

Kvůli přesunu diváků z kin za letními aktivitami se do dvacetimístné statistiky probojovaly i snímky, které své návštěvníky počítaly jen ve stovkách. Třeba na slovenský thriller Trhlina nebo americký horor Řbitov zviřátek se vydalo shodně kolem tří set fanoušků.

Z domácích děl se chodilo na tradiční trvalky, jmenovitě na Ženy v běhu, Teroristku, Velké dobrodružství Čtyřlístku a LOVEní. Nejdéle, už devatenáct týdnů, se promítají Ženy v běhu, které se aktuálně dotkly tržeb ve výši 190 milionů korun.