VIDEO: Zabije exmanžel manžela? Prozradí McConaughey v Tichu před bouří

  • 2
Jak zareaguje exmanžel, když jej bývalá žena požádá, aby zabil jejího stávajícího partnera? Takovou otázkou se zaobírá nový thriller Ticho před bouří v hlavní roli s Matthewem McConaugheym a Anne Hathawayovou. Režíroval jej tvůrce seriálů Taboo nebo Peaky Blindres – Gangy z Birminghamu.

Baker se rozhodl ukrýt před stínem své minulosti a žije v poklidném Karibiku, kde tráví většinu dnů na lodi Ticho před bouří. Milovaný stereotyp mu však naruší příjezd bývalé manželky Karen, která se potřebuje zbavit svého násilnického partnera. Ohrožuje totiž nejen ji, ale i syna.

Hrozící nebezpečí Bakera donutí jednat a společně s partnerem exmanželky se vydává na plavbu, kde jej plánuje zabít. Jako každý životní osud a příběh, ani tento však není černobílý a verzí pravd existuje hned několik. Otázkou je, kterému se rozhodneme věřit.

Ticho před bouří režíroval britský tvůrce Steven Knight, který debutoval v roce 2013 snímkem Noční jízda. Zkušenosti však nasbíral především jako scenárista. Podepsaný je pod filmy Spojenci, Dokonalý šéf nebo Špína Londýna. Za poslední zmiňovaný kus byl dokonce nominovaný na Oscara.

Do českých kin Ticho před bouří vstoupí 18. října 2018. Kromě Anne Hathawayové a Matthewa McCounaugheye se v něm objeví ještě Diane Laneová, Jason Clarke a Jeremy Strong.