VIDEO: Netradiční znělky zabraly, COOL má nominaci za svůj vizuální styl

  • 7
Výrazné bílo-zelené logo či hravá písmenka oznamující název pořadu dopomohla TV COOL k významnému úspěchu. Její vizuální styl se totiž jako jediný z mediálního světa dostal do úzkých nominací na Výroční ceny Czech Grand Design za rok 2009.

Anketu vyhlašuje Akademie designu (AD ČR). O vítězi soutěže, která se koná už po čtvrté, však už nyní může spolurozhodovat také široká veřejnost.

Hlasuje se v sedmi kategoriích, TV COOL, respektive agentura Oficina, která je autorem jejího "vizuálu", soutěží o cenu pro Grafického designéra roku.

Soupeři jí jsou Petr Babák nominovaný za vizuální styl a katalog Národní technické knihovny v Praze a publikaci Projektil a Štěpán Malovec nominovaný za grafickou úpravu knihy Artěl a vizuální styl výstavy Fresh v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Praze.

Ukázka znělek TV COOL

Zda COOL v konkurenci dalších dvou studií obstojí u veřejnosti i u členů AD ČR v posledním třetím kole, bude známo až po 28. 2. 2010, kdy veřejné hlasování končí. Vítěz ankety bude vyhlášen na slavnostním večeru v sobotu 6. 3. 2010 ve Stavovském divadle.

Výroční ceny Czech Grand Design mají za cíl upozornit veřejnost, odbornou i laickou, na mimořádné činy v oblasti designu. Jsou možností ocenit a medializovat práci konkrétních tvůrců a pomoci široké veřejnosti se lépe orientovat na scéně českého designu.

Ukázka znělek TV COOL