Hrdinové speciálu Ulice v karanténě | foto: TV Nova

Místo seriálu točí Nova speciál Ulice v karanténě, herci mají roušky

  • 16
Přestože pandemie koronaviru zastavila natáčení seriálu Ulice a od 17. dubna se poprvé v jeho patnáctileté historii pozastavuje jeho denní vysílání, Nova za přísných bezpečnostních a hygienických opatření točí speciál Ulice v karanténě. Premiéru chystá na 21. dubna.

„Ulice vždycky byla aktuální a její hrdinové prožívali to, co prožíváme my,“ vysvětlují tvůrci podstatu speciálu, v němž diváci poznají, jak se hrdinové seriálu vyrovnávají se současnou koronavirovou krizí. 

„Nemůžeme lidem nabídnout seriál ve frekvenci a podobě, na jaké byli zvyklí, o Ulici je však nechceme připravit, a tak vzniká projekt, který ukáže, jak známé postavy Ulice tráví dnešní dobu,“ dodává ředitelka programu Novy Alex Ruzek.

Ulice v karanténě chce přinést především humor, který je Čechům vlastní i a za krize. „Kdo sleduje Ulici, ví, jaký humor pěstují Miloš s Bedřichem, a co teprve, když jsou nuceni být spolu čtrnáct dní v karanténě. Vypadá to na pánskou jízdu v rouškách,“ míní Bedřichův představitel Adrian Jastraban. 

„Těším se na to. Už měsíc nepracujeme, nenatáčíme, opravdu se těším na práci a především na kolegy,“ dodává Jiří Štrébl, který hraje Miloše. Vedle nich se rozvinou na pozadí pandemie také osudy postav Jiřího Hány či Hany Holišové.

„Vezmu si nějakou apartní roušku a budu doufat, že trochu odvede pozornost od toho, že je moje Veronika šedivá, protože měsíc neviděla svého kadeřníka,“ směje se Holišová. 

„Nebudu říkat, že nemám strach z nákazy, každý se trošku bojí, ať už jde na nákup nebo do práce, ale tady se opravdu dbá na bezpečnost. Sám jsem před pár dny prošel testy a jejich výsledek byl negativní, a tak se kolegové nemusí bát mě,“ dodává Hána.

Natáčení provázejí přísná hygienická opatření, všichni včetně herců budou vybaveni rouškami. Ulici v karanténě odvysílá Nova poprvé v úterý 21. dubna ve 20:20 hodin.