Pavel Trávníček (uprostřed) v představení Tři oříšky pro Popelku | foto: Nogup Agency

V show Tři oříšky pro Popelku je filmový princ Pavel Trávníček králem

  • 4
Rodinná show Tři oříšky pro Popelku, jejíž licenci koupili producenti muzikálů Mamma Mia!, Rocky či Ať žijí duchové! v Německu, bude mít v pražském Kongresovém centru premiéru 12. října. Roli krále přijal někdejší princ ze stejnojmenného filmu Pavel Trávníček, režie se ujal Filip Renč. Vstupenky už jsou v prodeji.

Pohádkový příběh slibuje jedinečnou výpravu, triky a jevištní efekty. Plánuje se 43 představení, především o víkendech, během sobot se bude hrát odpoledne i večer. „Čekají nás několikaměsíční přípravy, ale náš zkušený tým to zvládne,“ tvrdí producent Fawad Nadri ze společnosti Nogup Agency.

Koncepce jevištní dekorace v podobě rozměrných projekčních panelů má přinést iluzi jako ve filmu, spojí se s živými prvky včetně opravdových koní na scéně a s hudbou Karla Svobody. „Velké obrazovky zaručují, že každý divák uvidí v sále i ten nejmenší oříšek,“ věří tvůrci.

Licenci koupili od společnosti IceStorm, která Tři oříšky pro Popelku uváděla loni s úspěchem na turné po Německu. Popelku v tamní verzi hraje Maria Stěpanova, prince Lukas Janisch, macechu Birgit Schneiderová. Představení vychází z filmu Václava Vorlíčka, který měl premiéru před pětačtyřiceti lety.