Diskuze

Od roku 1977 na mě StB vedla spis jako na osobu židovského původu, prozradil Töpfer

Do kin míří novinka, film o významné postavě československých dějin 20. století Františku Krieglovi „Muž, který stál v cestě“. Komunistického politika, který odmítl podepsat moskevský protokol, ztvárnil ve snímku režiséra Petra Nikolaeva herec a senátor Tomáš Töpfer, který byl hostem Rozstřelu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J19i85ř96í 88B10o25č74e63k

29. 5. 2023 10:16

Film by si asi zasloužil lepší scénář. Zmínit jeho angažování ve Španělsku, za války v číně a v roce 48. Takhle je to trochu vytržené ze souvislostí

0 0
možnosti

Možná stálo za zmínku, že podle svědectví členů delegace po Krieglovi nikdo ten podpis ani nechtěl, protože nebyl u jednání a Rusové ho drželi stranou. Jestli tam byl někdo hrdina, tak Ludvík Svoboda, který prosadil, že se musí z Moskvy vrátit všichni a ve svých funkcích. To, že o ně pak někteří přišli už bylo v rámci jejich vnitrostranického boje a také toho, že reformisty zradil Gustáv Husák, o kterém se Svoboda domníval, že už vzhledem k minulosti vězně z padesátých let bude zárukou pokračování pozitivních změn.

0 0
možnosti

Je zajímavé, že se T. Topfer v době po roce 1990 nezajímal o důstojníky STB jež byli pod jeho spisem podepsáni ,jako to dělali jiní. A co ten důstojník po roce 1991 dělal a čím si vydělával ?? Dnešní společnost je tolerantnější , než byla společnost našich otců a dědů po roce 1945-1948 .

0 0
možnosti

Nevím, ale na tom člověku mi něco nesedí.

5 2
možnosti

J55a70n 22V86l33k

28. 5. 2023 8:43

Nějak se jim podařilo získat 3 mld Kč na rekonstrukci Vinohradského divadla. Je to extrémní částka a zřejmě značně nadhodnocená . . Pan ředitel má mnoho funkcí . . .

0 3
možnosti

P29e49t17r 69Š10k92o77d79a

25. 5. 2023 17:20

Dobře, že zmínil to jednání s Rusama. Jednak to přesně vystihuje to, že oni se prostě nezmění, ale zároveň protože měl ten Rusák pravdu, tak je dobré si uvědomit, že reálná suverenita není automatická.

0 0
možnosti

Stb je hnus a to je slabé slovo. Ale já se ptám proč stojí oprava Divadla na Vinohradech 3 miliardy pane Töpfer?

Umíte si představit rekonstrukci jednoho městského divadla za téměř tři miliardy korun? Čtete dobře. Tři tisíce milionů korun na opravu jednoho domu na Vinohradech. Já si to také představit neumím, ale přesto je tento bájný rozpočet realitou. https://neovlivni.cz/jan-hrusinsky-coz-takhle-reforma-zbytecnych-vydaju-treba-dotaci/

4 0
možnosti

Nevěřím panu Töpferovi, že nikdy neviděl “Četnické humoresky”,

ale naopak mu věřím, že studenti neznají rok 1968 😎

2 5
možnosti

Proč by podle vás měl lhát?

3 0
možnosti

no jo, stalin zidovskou cast komunistu nechal vymazat (a ze jich bylo) a preneslo se to i na ostatni zeme (treba Slansky byl tez zid). Ale dost zidu bylo i mezi velkokapitalisty, proste schopny narod

1 0
možnosti
Foto

Oni si jména měnili sami. Ne tak kvůli Stalinovi, ale zakořeněném antisemitismu v daném kulturním prostředí. Z Apfelbauma tak byl Zinovjev, z Rosenfelda Kameněv, z Bronštajna Trocký... a nakonec ze všech mrtvoly během čistek. Stalin sám plně propadl antisemitismu až ve 40. letech.

6 0
možnosti

Neviděl. Aha. Tak to je špatný herec. Myslím, že je normální nějaká reflexe, kriticky zhodnotit výsledek své práce. Nebo není co zlepšovat?

2 10
možnosti

Je spoustu herců, co na filmy sami se sebou nekoukají. Ono to dává smysl, filmy a jim podobné vznikají totiž tak, že se spoustu scén točí třeba 10x a až ve střihu se poskládá celkový produkt...takže i střihač (samozřejmě s režisérem) může použít zrovna záběry, které se herci nezdají, ale nemá nad tím žádnou moc.

Je to jako by architekt navrhnul dvě varianty, jedno bungalov s plochou střechou a druhé patrový dům se sedlovou a stavbyvedoucí z toho udělá dvoupatrový s plochou střechou...absurdní, ale u herců je to tak.

2 0
možnosti