Diskuze

Nevím, jestli bych dokázal vystřelit, přiznal režisér filmu o Mašínech

Tomáš Mašín je vzdáleným příbuzným sourozenců Josefa a Ctirada Mašínových, o kterých právě dokončuje film Bratři, jenž půjde do kin 26. října. Mladíky, kteří se probili na svobodný Západ, hrají Oskar Hes a Jan Nedbal.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M27i16l21a50n 98K96o48č52í

6. 8. 2023 15:34

Ti hoši byli určitě bojovníci proti komunismu. Nicméně jejich výběr lidí, kteří to tady jejich rukou nakonec odskákali je poněkud nepochopitelný a má mnoho společných prvků s terorismem.

2 1
možnosti
MN

Někteří lidé chtějí dávat jednoduché nálepky, že je někdo dobrý a nebo špatný. Ale život je barvitější a nevejde se do těchto jednoduchých schémat. Jenom kladní hrdinové nebo záporní padouši existují pouze ve fantazii, ale život je složitější.

0 0
možnosti
JH

Kajínek, Hitler a jiní vrazi mají své filmy, tak proč by ne tito vrazi

4 5
možnosti
PV

No ja nevim. Pro odboj asi udelali dost. Ale nekterymi ciny to proste uplne prebili a pro me jsou to spise vrazi nez hrdinove...

7 4
možnosti
JV

Na Západ se neprobili, ale provraždili.

5 4
možnosti
Foto

Kdyby zastřelili třeba nějakého vrcholného Politika KSČ, učinili atentát na prezidenta (údajně ho připravovali, ale). Ocenit lze pouze jejich protifašistickou aktivitu. V 50 letech pouze zabili pár ,,čučkařů" a zapálili pár stohů. Režimu nijak neuškodili, jejich akce bylo pár nevýznamných zbytečných zabití a škod a navíc ze svého tzv. protirežimního boje záhy zdrhli na západ.

4 1
možnosti
Foto

Hm tak já bych na 100% vystřelil, při ochraně své a své rodiny

3 0
možnosti
AD
Foto

Hrdinové všichni!!!!!

2 12
možnosti
SB

Z Josefa prý tryská stále vitalita, ale jednou bude Nejvyššímu skládat účty i on.

A v tem moment bych nechtěl být na jeho místě.

14 7
možnosti
MG

Ale pročpak? Usmrtit přisluhovače zločinecké organizace a člena KSČ nebyl v padesátých letech zločin, ale vlastenecký čin!

8 23
možnosti